Magyar Péter listázta az ATV munkatársait, büntetőeljárás indulhat ellene

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál a közérdekű bejelentés már meg is történt az ügyben.

Mi történt? Megszólalt a Media1-nek Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója, miután Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke a Facebookon listázta a csatorna munkatársait, és azok felekezeti hovatartozását, majd az ATV tulajdonosa által vezetett Hit Gyülekezetét emlegette.

Németh szerint „Rossz történelmi kort idéz, amikor emberek hovatartozását kezdik el nyilvánosan listázni, ezért az ATV minden jogi lehetőséget megad munkatársai számára, ha úgy döntenek, hogy megvédik az őket megillető jogaikat. Hozzájárulásuk nélkül személyes adatot róluk más nem oszthat nyilvánosság nyilvánosságra, az ilyen cselekedetet a büntetőtörvénykönyv is tiltja.” 

Előzmények. Magyar a választás napján kritizálta az ATV-t, majd hétfőn rövid interjút adott Rónai Egonnak a csatorna Egyenes beszéd műsorában. A műsorvezetővel vitázni kezdtek arról, hogy a csatorna korábban hányszor hívta meg a műsorába Magyart, aki végül távozott a stúdióból. A Tisza Párt vezetője ezután Facebook-posztjában a csatornát a Fidesz házitelevizíójaként emlegette, majd egy későbbi posztban listázni kezdte az ATV-nél dolgozókat, és kitért arra, hogy ki tagja a Hit Gyülekezetének. 

Mi történik most? Az egykori Fidesz-tag Tényi István közérdekű bejelentést tett az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál. Szerinte vizsgálni kell, „fennáll-e a törvénytelen adatszerzés, adatgyűjtés lehetősége”.

The post Magyar Péter listázta az ATV munkatársait, büntetőeljárás indulhat ellene appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed