Friss Hirek

Magyar Péter nem vesz részt a köztévé vitáján, ha az nem élőben, főműsoridőben lesz

Ahogy a 24.hu is beszámolt róla, úgy tűnik, hosszú idő után újra aktív szerephez juthatnak ellenzéki politikusok a közmédia képernyőjén, az MTVA ugyanis Dobrev Klárától kezdve Donáth Annán át Magyar Péterig vitára hívta az európai parlamenti választáson induló pártok listavezetőit. Mindezt nem sokkal az után, hogy Magyar Péter kijelentette, ha tíz napon belül nem kap vitafelkérést a közmédiától, tüntetést szervez az MTVA székháza elé.

Magyar Péter vasárnap újabb bejegyzést tett közzé a vitával kapcsolatban, melyben a közmédia felkérésének hiányosságait sorolta fel, illetve feltételekhez kötötte a megjelenését. Magyar szerint ugyanis a meghívóból nem derül ki többek között, hogy

mikor, milyen idősávban és hol lesz a vita;
élő, egyenes adásban közvetítik-e
lesznek-e nézők, és ha igen, ki hívja őket;
ki lesz a moderátor;
továbbá az sem, hogy milyen formátumban képzelik el a vitát, hányan lesznek pontosan, hány kérdés lesz, mennyi idő lesz egymás felvetéseire reagálni, egyáltalán reagálhat-e bárki a másik mondandójára.

A Tisza Párt listavezetője szerint nincs értelme olyan vitának, ahol egyszerre ültetik le mind a 11, listát állító pár listavezetőjét: egyrészt azért, mert ennyi emberrel nehezen tud érdemi diskurzus kialakulni, másrészt pedig azért, mert a pártok támogatottsága sem tükröződne megfelelően.

Azt pedig a minimumnak tartja, hogy a vita élőben, főműsoridőben menjen, ha nem így lesz, nem fogadja el a meghívást.

Kapcsolódó
Mint a sír, úgy hallgat a közmédia Magyar Péter vitaötletéről
Erősen kétséges, megvalósul-e az áhított EP-választási vita a legnagyobb pártok listavezetőivel.

The post Magyar Péter nem vesz részt a köztévé vitáján, ha az nem élőben, főműsoridőben lesz first appeared on 24.hu.


Exit mobile version