„Magyarországnak nem bevándorlási, hanem kivándorlási problémája van”

A következő vitaindító kérdés úgy szól: a menekültekről szóló uniós szolidaritási rendszerre igennel vagy nemmel szavazott volna-e Toroczkai László?

Nemmel szavaztak volna, mert általában nem is menekültekről van szó, akik Ásotthalmon élnek, ők tudják. Szervezett embercsempész hálózatról van szó, bűnözőkről van szó. Ők erről tíz éve győződnek meg a déli határ mellett, tehát az unió öngyilkosságának tekintik ezt.

A Kutya Párt azt gondolja ebben a kérdésben, hogy Magyarországnak nem bevándorlási, hanem kivándorlási problémája van. A magyar fiatalok a romló oktatási minőség és a romló általános magyar helyzet egyre gyakrabban választják a kivándorlást, és az oktatás minőségén kell javítani elsősorban, szerintük ez a megoldás, ecsetelte Le Marietta. A migrációban viszont ludas a kormány, a vendégmunkások számára ugyanis rabszolgasorsot ír elő, nem integrálja őket a társadalomba, és azzal, hogy a béreiket is alacsonyan tartják, a magyaroknak is ártanak.

Donáth Anna szerint a csomag legfontosabb eleme, hogy a szolidaritást teszi kötelezővé, senkinek nem kötelező menekülteket átvennie. A humánum került előtérbe. A bevándorlás és a menekülthullámok között hatalmas a különbség. A szabályokat be kell tartani, de az emberi méltóságot tiszteletben kell tartani, és a Momentum ezért áll ki.

Miután hiányoljuk erről a vitáról Deutsch Tamást és a Fideszt, kénytelenek vagyunk a kamerába mondani, hogy nincs Magyarországon olyan politikus, aki támogatná az illegális migrációt. Orbán kétszínűsége gyönyörűen megmutatkozik, az Európai Uniós szigorú de hatásos határvédelmi szabályt alkotott

– vette át a szót Dobrev.

Szerinte emberségesen kell vizsgálni a menekülteket, de határozottan el kell küldeni, aki nem jogosult menekültstátuszra, és szigorúan le kell csapni azokra az embercsempészekre, akik kihasználják az emberekre. Ehhez képest Dobrev szerint Orbánék kiengedték az embercsempészeket a börtönökből.

The post „Magyarországnak nem bevándorlási, hanem kivándorlási problémája van” first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed