Majdnem az időutazó Arnold Schwarzeneggerrel indult újra A majmok bolygója

Arnold Schwarzenegger a 80-as és 90-es években a Terminátor– és a Ragadozó-filmekkel épp az akciófilmek királya volt, nem csoda hát, hogy az egyik legnépszerűbb filmes franchise-ban, A majmok bolygójában is szerepeltetni akarták – írja a Collider.

Mikor Schwarzenegger beszállt a projektbe, a majmos filmek terén régóta pangás volt: az 1973-as A majmok bolygója 5. – A csata óta nem készült új alkotás az univerzumban. A tervezett film nem egy reboot, hanem folytatás lett volna, amellyel egészen új irányba tervezték elmozdítani a sorozatot.  A Schwarzenegger főszereplésével készülő film címe Return of the Apes (A majmok visszatérése) lett volna, az osztrák származású színész pedig egy Will Robinson nevű genetikus szerepét játszotta volna, aki felfedezi, hogy a világot sújtó járvány oka a kőkorszakban gyökerezik, ezért úgy dönt, hogy vissza utazik az időben ebbe a korba, ahol egy majmok lakta bolygóra bukkan.

Peter Chernin, a Fox elnöke „az egyik legjobb forgatókönyvnek” nevezte a film tervét, ami azonban végül a kreatív nézeteltérések és a sorban kiszálló alkotók miatt sosem valósulhatott meg. Pedig olyan rendezők és írók is megfordultak a projektben, mint Oliver Stone, Chris Columbus, Peter Jackson vagy épp James Cameron. Utóbbinak a rendezésre végül nem is volt ideje, mert épp a Titanicon dolgozott. Miután az elsüllyedt hajó történetével minden idők legnagyobb kasszasikerét alkotta meg, ki is szállt a majmos projektből: inkább a saját ötletein akart dolgozni.

A tervezési projektben ragadt projektből végül Schwarzenegger is kilépett, inkább megcsinálta 1996-ban a Végképp eltörölni című filmet. A Fox végül Tim Burtonre bízta A majmok bolygója-filmet, ami 2001-ben el is készült Mark Wahlberg főszereplésével – szerény kritikai sikerrel.

Kapcsolódó
Évszázadok múlva az uralkodó majmok megdöbbennek, hogy az ember még tud beszélni
Feltörekvő majomdiktátorok, könyvtáros orángutánok, vad- és kevésbé vad emberek népesítik be A majmok bolygója: A birodalmat, amelyben a majomcivilizáció nagyjából a maga bronzkoránál jár. Kritika.

The post Majdnem az időutazó Arnold Schwarzeneggerrel indult újra A majmok bolygója first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed