Már ünnepelte bronzérmét a 20 kilométeres gyaloglás végén, de a cél előtt megelőzték

A hazaiak olimpiai címvédője, Antonella Palmisano nyerte meg a nők 20 kilométeres gyaloglóversenyét, ezzel a római szabadtéri atlétikai Európa-bajnokság első aranyérmét szerezte meg.

A verseny a római olimpiai központ területén zajlott, közel 30 fokos hőségben kellett róniuk a köröket a versenyzőknek. Palmisano már a rajt után az élre állt, a 10. kilométerre pedig valamennyi riválisát leszakította és tulajdonképpen egészen az Olimpiai Stadionban kijelölt célig imponáló tempóban haladt, az arénában pedig az olasz zászlót lobogtatva gyalogolt körbe és győzött 1:28:08 órával. Egy másik olasz, Valentina Trapletti lett a második.

A bronzérem sorsa egészen drámai hajrával dőlt el, a stadionba harmadiknak érkező spanyol Laura Garcia-Carót az utolsó métereken előzte meg az ukrán Ludmilla Oljanovszka.

Never celebrate too soon.

Even in the 20km racewalk at the European Championships.

Laura García-Caro was pipped at the line and lost the bronze medal.pic.twitter.com/3wNZjYqPvO

— Balls.ie (@ballsdotie) June 7, 2024

This is what happens when you celebrate too early in Track!

Scenes when Laura Garcia-Caro realized Lyudmila Olyanovska had beaten her just 2 metres away from the finish in the women’s 20km at the European Championships!pic.twitter.com/vdkL4TfqSR

— Track & Field Gazette (@TrackGazette) June 7, 2024

Három magyar is ott volt a mezőnyben: Récsei Rita (1:32:55) a 14., Madarász Viktória (1:37:43 óra) 26., Spiller Tiziana (1:43:56) a 30. helyen zárt.

Kapcsolódó
Döbbenetes végjátékban nyerte meg a Fradi a vízilabda BL-t
A Ferencváros nyerte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírását: a zöld-fehérek a Máltán rendezett négyes döntő fináléjában 12-11-re győzték le az előző három kiírásban diadalmaskodó Pro Reccót.

The post Már ünnepelte bronzérmét a 20 kilométeres gyaloglás végén, de a cél előtt megelőzték first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed