Még el se kezdték forgatni, máris lecsapott a MUBI Nemes Jeles László új filmjére

Még a film forgatása sem kezdődött el, de máris lecsapott Nemes Jeles László új filmjére, az Árvára a MUBI globális streaming platform, produkciós és filmforgalmazó cég, amely több mint nyolc európai országban fogja forgalmazni a filmet – szúrta ki a Filmhu.

Screendaily információi szerint a cég az Árvát az Egyesült Királyságban, Írországban, Németországban, Ausztriában, Svájcban, a Benelux államokban, Latin-Amerikában és Törökországban fogja forgalmazni, a Le Pacte pedig Franciaországban mutatja majd be Nemes Jeles filmjét. A MUBI olyan alkotásokat forgalmazott az elmúlt időszakban, mint Lars von Trier A királysága, Pedro AlmodóvartólFurcsa életmód, Aki Kaurismäki Lehullott levelekje, a Priscilla Sofia Coppola rendezésében, vagy Wim Wenders legutóbbi munkája.

Az alkotás, amely értékesítéséről a Charades és a New Europe Film Sales fog gondoskodni, az Oscar-díjas magyar rendező harmadik nagyjátékfilmje a Saul fia és a Napszállta után, forgatását pedig júniusban kezdik Magyarországon.

Az Árva története 1957 tavaszán játszódik Budapesten, ahol az emberek alig tértek magukhoz az 1956-os harcok óta. Andor, a 12 éves kisfiú, akit anyja egyedül nevel, azzal a reménnyel nőtt fel, hogy a háborúban eltűnt édesapja egyszer majd visszatér. Egy nap megjelenik egy férfi, aki azt állítja, hogy ő Andor apja, de a fiú nem hajlandó apjának tekinteni az idegent, aki beköltözik hozzájuk. Miközben az anya és fia közötti szakadék egyre mélyül, a fiú elhatározza, hogy bármi áron, de megmenti családját a férfitől.

A film forgatókönyvét Nemes Jeles László és Clara Royer írta, producere Kemény Ildikó és Szále Ferenc, operatőre Erdély Mátyás, jelmeztervezője Flesch Andrea, hangmestere Zányi Tamás, vágója Politzer Péter, casting directora Zabezsinszkij Éva.

A magyar-francia-német-brit koprodukcióban készülő Árva gyártását a Nemzeti Filmintézet 900 millió forinttal támogatta, a Brit Filmintézet (BFI) pedig összesen több mint 1,3 millió font (körülbelül 586 millió forint) értékben.

The post Még el se kezdték forgatni, máris lecsapott a MUBI Nemes Jeles László új filmjére first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed