Még mindig legalább 4 fideszes neve kering lehetséges főpolgármester-jelöltként

A Magyar Nemzetben megjelent egy cikk arról, hogy a Fidesz elánnal keresi a polgármesterjelöltjeit Budapesten a június 9-i választásra. A kormánypárt azt ígéri, február közepétől tartja az önkormányzati jelölőüléseit, márciusra pedig a főváros összes kerületében lesz polgármesterjelölt.

A főpolgármester-jelölt bejelentésével márciusig várnának. A kormánylap négy nevet dobott be:

Wintermantel Zsolt, Sára Botond főispán, Fürjes Balázs és Kubatov Gábor is szóba jöhet Karácsony Gergely kihívójaként.

Három kerületi indulójuk már biztosnak tűnik:

Böröcz László (I. kerület) – A korábbi Fidelitas-elnök, aki országgyűlési képviselőként olyan lakásprivatizációs törvényjavaslatot terjesztett be, amit az eredeti formájában még a fideszesek is marhaságnak tartottak, ráadásul még Áder János sem volt hajlandó aláírni, majd az Alkotmánybíróság is elkaszálta. Mióta kipontozódott a parlamentből, miniszteri biztosként tevékenykedik. Bús Balázs (III. kerület) – a korábbi polgármesternek egy évbe telt, amíg rájött, hogy nem lehet egyszerre önkormányzati képviselő és alelnök a Nemzeti Kulturális Alapban, majd a képviselőségről lemondott. A héten pedig az NKA-t is elhagyta. Borbély Ádám (XIV. kerület) – A Fidelitas budapesti elnöke korábban sokkoló akcióval hívta fel a figyelmet a Fidesz és az MSZP sötét parkolási balhéjára.

A kormánylap szerint a hivatalban lévő polgármesterek újráznak: a XVI. kerületben Kovács Péter, az V. kerületben Szentgyörgyvölgyi Péter, a XVII. kerületben Horváth Tamás, a X. kerületben D. Kovács Róbert, a XXII. kerületben Karsay Ferenc. Valamint Szabados Ákos is újra elindul Pesterzsébeten, aki 17 éven át szocialista politikusként volt itt polgármester, de 2015-ben kilépett a pártból, most pedig a Fidesz támogatásával politizál függetlenként.

A VIII. kerületben Szilágyi Demetert emlegeti a lap, Baranyi Krisztina IX. kerületi kihívójáról pedig csak annyit árultak el, hogy nagy eséllyel nő lehet. A VII. kerületben sem indul újra Vattamány Zsolt, helyette a Fidesz frakcióvezetője, Benedek Zsolt kaphat lehetőséget. A szomszédos Terézvárosban Hassay Zsófia helyett Kovács Balázs Norbert indulhat. Kispesten Dódity Gabriella próbálkozna újra Gajda Péter ellen. turbókommentelő Wintermantel Zsolt visszatérhet a IV. kerületbe, a XVIII. kerületben pedig a korábbi polgármestert, Ughy Attilát indíthatják.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed