Még tartja magát a forint, de nem a legjobbak a kilátásai

Még mindig 390 forint alatt az euró árfolyama, de kedd reggelre enyhén gyengült a magyar fizetőeszköz a devizapiacon.

Mi történt? Picit gyengült a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben. Reggel 7 órakor 389,93 forinton állt az euró, addig este ez 389,75 forint volt. A dollárnál ugyanez 359,16 forintról 359,23 forintra változott, addig a svájci frank 396,88 forintra 396,53 forintról.

Hogy jutottunk idáig? Az év eleji kezdéshez képest kedd reggeli jegyzésén a forint 1,7 százalékkal áll gyengébben az euróval, 3,4 százalékkal gyengébben a dollárral és 3,8 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Hogyan tovább? Az árfolyammozgást a következő napokban befolyásolhatja, hogy a Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön teszi közzé a márciusi fogyasztói árindex adatot. A mutatót a piaci konszenzus 3,6 százalékra várja az előző havi 3,7-hez képest, de nagy a bizonytalanság, hívta fel korábban a figyelmet az OTP. Áprilistól azt várják, hogy ismét emelkedhet majd az év/év infláció, mivel „a dezinflációt hajtó korábbi tényezők mostanra kifulladóban vannak” az árfolyamtól kezdve az energia- és mezőgazdasági termékárakon és a bérnövekedési ütemen át a fogyasztás mértékéig. A nemzetközi adatok és események közül az Egyesült Államok márciusi inflációs mutatója, valamint az Európai Központi Bank kamatdöntő ülése lehet még hatással a forint pályájára.

Figyelem, ez egy devizapiaci hír, ami gyorsan elavulhat. Friss forinthírekért kattints ide.

The post Még tartja magát a forint, de nem a legjobbak a kilátásai appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed