Meghalt Kelvin Kiptum, a maratoni futás világcsúcstartója

24 éves korában meghalt Kelvin Kiptum, a maratoni futás világcsúcstartója. A kenyai atléta és edzője, Gervais Hakizimana egy vasárnap esti autóbalesetben vesztették életüket Eldoret és Kaptagat között, írja a Guardian kenyai sajtóértesülésekre hivatkozva, amit később az ország sportminisztere, Ababu Namwamba is megerősített.

Kiptum 2023 októberében, a Chicago Marathonon döntötte meg a világrekordot, amikor 2:00:35 alatt ért célba, bő fél perccel megjavítva Eliud Kipchoge csúcsát.

„Megdöbbenve és mélyen megrendülve értesültünk Kelvin Kiptum és edzője, Gervais Hakizimana elvesztéséről. A nemzetközi szövetség nevében legmélyebb részvétünket fejezzük ki családjaiknak, barátaiknak, csapattársaiknak és a kenyai nemzetnek. Egy hihetetlen sportoló, aki hihetetlen örökséget hagy maga után – nagyon fog hiányozni nekünk” – írta a World Athletics első embere, Sebastian Coe az X-oldalán.

Kelvin Kiptum valósággal berobbant a topatlétikába, összesen ugyanis három maratonit futott, mind a három ott van minden idők hat legjobb időeredményében a távon.

2 órán belül eddig egyedül Kipchoge futotta le a bő 42 kilométert, de az az eredmény nem hivatalos csúcs.

A chicagói világcsúcsa:

The post Meghalt Kelvin Kiptum, a maratoni futás világcsúcstartója first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed