Megijedtek a balatoni stégesek, maguk kezdték meg a bontást

A nyár elején a vízügyi hatóság illegális építmények eltávolításába kezdett a Balaton keleti partjain, aminek köszönhetően látványosan kulturáltabbá vált a kőgát Balatonfűzfő és Balatonkenese között. Június utolsó hetében pedig felhívások jelentek meg dél-balatoni illegális stégkapukon, miszerint 5 napja van a tulajdonosoknak az elbontásra, különben a vízügy teszi meg borsosabb áron, a tulajdonos költségén. Ahol a bejáróstégnek nincs engedélye, ott azt is elbontják, ahol az rendben van, onnan csak a kaput kell eltávolítani – olvasható a portálon.

A Balatonon tilos a közterületről vízbe vezető stégekre kaput, kerítést tenni, mégsem szereztek érvényt ennek a jogszabálynak hosszú éveken, sőt évtizedeken át. Az ilyen bejáróstégek lezárása főként a déli parton vált divattá.

A hírbalaton.hu információi szerint a vízügy adott türelmi időt annak aki kért. Továbbra is akad pár ellenálló, akiknél a vízügy teszi meg a szükséges lépéseket, de az esetek túlnyomó többségében az érintettek maguk nyitották meg az eddig lezárt stégeiket.

Korábban a tó keleti része volt soron, várhatóan most, a déli part után a nyugati partok következnek. Első körben a szabálytalan kapukat kell lebontani, de a bejárások alkalmával nem kerülik el a hatóságok figyelmét a szabálytalanul létesített stégek sem.

The post Megijedtek a balatoni stégesek, maguk kezdték meg a bontást first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed