Megnéztük, mit tud a legdrágább férfi szépségápolási eszközök egyike

A Braun Series 9 Pro+ tökéletes simasággal és szokatlan extrákkal kecsegtet. Megnéztük, hogy a valóságban hogyan teljesít ez az ízig-vérig luxusborotva.

A világnak ebben a korában és szegletében ömlik ránk a szépség, és annak kultusza. Már a snooker játékosok, tévés szakácsok, és a közösségi média átlagemberei is olyanok, mint a modellek, és elvárás lett, hogy mindenki „jól nézzen ki”.

Ebből fakadóan iszonyatosan pörög a szépségápolási termékek piaca is, amely általánosságban azt ígéri, hogy bárki, otthoni körülmények között is gyönyörűvé, ápolttá és kívánatossá varázsolhatja magát, külsejét a saját elvárásaihoz igazítva.

Természetesen ez nem csupán a hölgyeket érinti, hiszen akadnak kifejezetten a férfiaknak szánt árucikkek is, amelyek egyik legtipikusabb képviselőjének a villanyborotvák számítanak. Magától értetődően ebben a szegmensben is vannak olyanok, akik sokat, sőt, nagyon-nagyon sokat költenek az innovációra. A céljuk pedig az, hogy a prémium megoldásokra vágyó vásárlókat is behúzva erősítsék tovább piaci pozícióikat.

Egyértelműen közéjük tartozik a szektor egyik legkomolyabb hagyományokkal bíró szereplője, a német Braun is, amely a közelmúltban Magyarországon is elérhetővé tette csúcstermékét. Ez a Braun Series Pro+ 9577 fantázianevű masina, amely 200 000 forintos árával jelenleg a legdrágább ilyen modell hazánkban.

Muszáj volt kipróbálnunk, hogy mit tud, már csak azért is, mert telepakolták egy csomó érdekesnek tűnő extrával is.

Külső és kényelem

Jó lenne azt mondani, hogy ennyi pénzért formabontóan egyedi dizájnnal bíró, futurisztikus filmbe illő vagy kortárs szobrot idéző masinát kapunk, de erről szó nincs.

Braun Series 9 Pro+, a csúcs villanyborotva.

A Braun Series Pro+ ugyanis gyakorlatilag teljesen úgy néz ki, mint minden borotva.

Az viszont tény, hogy a súlyelosztása remek, azonnal érezni a minőségi anyaghasználatot, tapintásra rögtön prémium érzetet kelt, ellentétben sok más gagyi, olcsó rokonával.

A fogása kényelmes, a kezelőpanel jó helyen van, és a puha gumiborításnak köszönhetően nem csúszkál ki a tenyérből. Található rajta egy nagy méretű LCD kijelző, ami jelzi az akkumulátor töltöttségi szintjét, és az aktuális fokozatot.

Egy ilyen specieális tok tölti és tisztítja.

Emellett maximálisan vízálló, így akár a zuhany alatt is használható, ami természetesen a tisztítását is megkönnyíti, és ezek olyan tulajdonságok, amelyek megkülönböztetik számos vetélytársától.

Épp úgy, mint a dobozában megtalálható speciális dokkolóegység. Ez amellett, hogy hétköznapi tárolásra szolgál, töltőként is funkcionál. Ráadásul nedvesen is bele lehet tenni az eszközt, sőt, még a fej automatikus megtisztítására is képes, és e téren remek munkát végez.

Ezzel pedig leveszi a vállunkról az elektromos borotvákkal kapcsolatos egyik legidegesítőbb, legutálatosabb tevékenységet. A fejet ugyanis muszáj mindig alaposan megpucolni, hiszen ellenkező esetben sérülhetnek a pengék, illetve értelemszerűen egy koszos termék egészségügyi problémákat is okozhat. A takarítás viszont olyan időigényes procedúra, amit a reggeli rohanásban az ember legszívesebben kihagyna.

Tapasztalataim szerint az akkumulátor egyetlen töltéssel körülbelül 60 percen keresztül bírja, ami az átlagosnál egy fokkal jobb eredménynek számít, de azért ideálisnak még mindig nem neveznénk.

Természetesen az már egyéntől függ, hogy ez mennyi borotválkozásra elegendő számára. Joggal merülhet fel mindenkiben, hogy egy utazásnál ez a dokkolón keresztül töltős megoldás nem ideális, hiszen akkor e kiegészítőnek is helyet kell szorítani a bőröndben, táskában.

Az akkumulátorral ellátott hordozótok remek extra.

Ez így is van, azonban jár mellé egy speciális tok is, amely egyrészt megkönnyíti a hordozását, másrészt pedig ezen keresztül tölthető is a borotva. Azaz ennek köszönhetően nem kell magunkkal cipelni a dokkolóját, ha utazunk valahova. Egyébként maga a tok is rendelkezik beépített akkumulátorral, tehát úgy képes tölteni az eszközt, hogy nem is kell feltétlenül a hálózati áramforráshoz csatlakoztatni.

Jól dolgozik?

Mindez szép és jó, azonban semmit sem érne, ha a teljesítményével problémák lennének. A vállalat régóta az úgynevezett rezgőkéses eljárás mellett tette le a voksát, és így nem túl meglepő módon a Braun Series 9 Pro+ 9577 is erre a technológiára épül.

Jól dolgozik ! Fotó: Braun

Egy trimmelővel kiegészített, komplex, öt különálló elemből álló vágórendszert alakítottak ki, amely egy rugalmasan hajló fejen kapott helyet. Ennek köszönhetően erőltetés nélkül tudja követni a fej vonalát, és még a problémásabb helyek is viszonylag kényelmesen elérhetőek vele.

A gyakorlati próba során arra jutottam, hogy az eszköz nagyon jó munkát végez.

Akár az egy hetes borostával is kellő sebességgel és problémamentesen megbirkózik. Nincs szükség arra, hogy többször is át kelljen menni a problémás területeken.

Nem bántja a bőrt, így az jó állapotban marad, nem hagy kajla, magányos, bosszantó szőrszálakat. Akinek már volt dolga vacak villanyborotvával, amivel csak az idejét vesztegette, és az arcát kínozta, az tudja, hogy ez milyen sokat is jelent.

Komplex vágófejet kapott.

De megéri az árát a Braun Series 9 Pro+?

Az nem is lehet kérdés, hogy ez egy kiváló elektromos borotva, aminek egyszerűen nincs gyenge pontja. A masina jól végzi a munkáját, felhasználóbarát, a fogása kényelmes, az anyaghasználat remek, és a dizájn is rendben van.

Egy olyan eszköz benyomását kelti, amely akár egy évtizeden át működőképes maradhat, bár hogy valóban meddig bírja, azt értelemszerűen még nem lehet tudni. Az üzemidő megfelelő, és az extrái is hasznosak, szóval tényleg nem nagyon lehet mibe belekötni.

Azt ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy aki nem sima arcbőrre vágyik, hanem rövidebb-hosszabb szakállat szeretne formázni, annak ez az eszköz nem való, hiszen arra tervezték, hogy teljesen legyalulja a szőrszálakat.

A 200 000 forintos ár nem olcsó, és az is igaz, hogy vannak már kedvezőbb olyan rivális modellek is, amelyek nagyjából ugyanilyen jól végzik a dolgukat.

De aki tud és akar is ennyit áldozni egy olyan hatékony borotvára, amivel keveset kell foglalkozni, és amit akár egy üzleti útra is magával vihet, annak csak ajánlani tudjuk.

The post Megnéztük, mit tud a legdrágább férfi szépségápolási eszközök egyike appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed