Megpróbálnak felkutatni egy, a második világháborúban eltűnt pilótát

Egy, a második világháborúban eltűnt bombázópilóta után kutatnak egy angliai erdőben – számol be a BBC. A katona gépe a régióban zuhant le, hatalmas krátert hagyva hátra.

A Cotswold Archaeology egy B-17-es pilótáját keresi, aki 1944-ben vesztette életét, miután repülője vezérlése meghibásodott. A régészeket egy amerikai kormányzati ügynökség bízta meg a maradványok megtalálásával, a végső cél az lenne, hogy az azonosítást követően visszaszállítsák az Egyesült Államokba a csontokat.

A kutatók szerint 80 évvel az eset után nem lesz könnyű a munka. A becsapódási kráter ma vízzel és üledékkel van tele, emellett a fák és az aljnövényzet is megnehezíti a vizsgálatokat, a feltárt talajt pedig aprólékosan kell átszitálni.

A szakértők abban bíznak, hogy a repülőgép azonosítószámát, a személyes tárgyakat és az esetleges emberi maradványokat is felfedezhetik. A projekt előreláthatóan heteket fog igénybe venni.

Amikor a gép Kelet-Angliában lezuhant, fedélzetén robbanóanyag volt, amely hatalmas detonációt okozott. A pilótát hivatalosan eltűntnek nyilvánították.

The post Megpróbálnak felkutatni egy, a második világháborúban eltűnt pilótát first appeared on National Geographic.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed