„Mi nem vagyunk felelősek Balog Zoltánnak a politikai életben hozott döntéseiért” – írta a debreceni református egyház vezetése

Mélységesen együttérzünk a bántalmazott gyermekekkel. Elítéljük a tetteseket, legyen az maga a bántalmazó, vagy az, aki a bántalmazó tettének leplezését segítette. Megbotránkoztunk azon, hogy a hitvallásos döntés órájában egyházunk vezetője nem a bántalmazott áldozat, hanem a tettes oldalára állt

írta szerdán közzétett nyilatkozatában a Debrecen-Kossuth Utcai Református Egyházközség Presbitériuma.

A Tóth Tamás elnök-lelkipásztor, Dr. Kánya Gergely főgondnok és Tóth Mihala Veronika lelkipásztor által jegyzett dokumentum arra is kitért, hogy nem vállalnak felelősséget Balog Zoltán „politikai életben hozott döntéseiért”, de azért igen, hogy kik vezetik az egyházukat.

A bírálatot pár nappal azután tették közzé, hogy Balog Zoltán lemondott a református zsinat elnöki posztjáról, miután lobbizott K. Endre elnöki kegyelme mellett. Ugyanakkor a püspöki címéről nem mondott le, ahogy a bicskei gyermekotthon áldozataitól sem kért bocsánatot.

Kapcsolódó
Kemény üzenetet kapott Balog Zoltán az egyik református lelkipásztortól
Le kellett volna mondania püspöki posztjáról is.

The post „Mi nem vagyunk felelősek Balog Zoltánnak a politikai életben hozott döntéseiért” – írta a debreceni református egyház vezetése first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed