Mindent megtettek a zsinati hivatalnál, hogy ne lehessen kérdezni Balog Zoltántól

Megérkezett Balog Zoltán a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalába kedd délelőtt, ahová azért rendelték be a református püspököt, hogy magyarázatot adjon arra, mi köze volt K. Endre kegyelmi ügyéhez, írja a hvg.hu.

A lap helyszíni tudósítója szerint az Abonyi utcában jelentős óvintézkedéseket vezettek be annak érdekében, hogy az újságírók ne közelíthessék meg vagy kérdezhessék a volt emberierőforrás-minisztert. 

A püspök délelőtt fél tíz körül érkezett meg a helyszínre egy terepjáróval, majd a lap szerint egy kisbusszal oldották meg, hogy gyakorlatilag alig lehessen látni, ahogy bemegy az épületbe. A többi püspök Balog után érkezett meg a helyszínre, de ők sem akartak nyilatkozni, azt mondták, előbb meghallgatják a beszámolót.

Hétfő este egyébként már nyilvánosságra került a püspök levele, amelyet a lelkipásztoroknak és a presbitereknek címzett, ebben azt írta: a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének kegyelmi kérvényét nem ő nyújtottam be, nem ő terjesztette fel.

Balog lapértesülések szerint fontos szerepet játszott a kegyelmi döntésben, lobbizott azért. Egy Novák Katalinhoz közel álló forrás pedig azt mondta, amikor a botrány kitört, ő azzal védekezett, hogy ez nem az ő személyes döntése volt, hanem a református egyház vezetésében többen szerették volna elérni, hogy K. Endre kegyelmet kapjon. A 444 pedig úgy tudja, hogy a kegyelmi döntést megelőzően Balog találkozót szervezett Novákés K. Endre felesége között, ezt utóbb a Sándor-palota cáfolta. 

The post Mindent megtettek a zsinati hivatalnál, hogy ne lehessen kérdezni Balog Zoltántól first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed