NAV-végrehajtás Szijjártó kedvenc focistájánál

Tudtad, hogy Dzsudzsák Balázsnak, Szijjártó Péter külügyminiszter kedvenc focistájának léghajógyára is van? Most kellemetlen helyzetbe került, NAV-végrehajtás zajlik a cégnél.

Mi történt? Dzsudzsák Balázs, a DVSC csapatkapitánya is társtulajdonos az Első Magyar Léghajógyár Kft.-ben, ami ellen a 444.hu hétfői cikke szerint két végrehajtási eljárást indított a NAV. Ebből az egyiket lezárták már, a 2023. október 30-án indított azonban még jelenleg is hatályban van. Sőt, a végrehajtási eljárás megindítása után egy hónappal a NAV újra akcióba lépett: törölte a cég adószámát.

Mit lehet tudni a cégről? Dzsudzsák szűk 3,5 évvel ezelőtt többedmagával hozta létre a Léghajógyár Kft.-t, amely nem csak nevében tartja magát léghajógyárnak, egyetlen tevékenységi köre a légi, űrjármű gyártás lett. 2020-ban, hogy rövidesen egy nagy álmokat szövögető izraeli társaság, az Atlas LTA is a tulajdonosok sorába lépett, mely kész tervekkel rendelkezett a léghajógyártás és a léghajóval való utazás felélesztésére.

Hogyan tovább? Mivel feltételezhetően a cég tavaly sem folytatott érdemi tevékenységet, így a NAV intézkedései az üzletmenetben valószínűleg nem okoznak fennakadást. Az adószám törlésének következményeként az érintett cég nem bocsáthat ki számlát, azt az üzleti partnerek nem fogadhatják be. Ha azonban Dzsudzsákék komolyan gondolják a társaság jövőjét, akkor sürgősen intézkedniük kell és meg kell szüntetni azt a kiváltó okot, ami miatt az adóhatóság törölte az adószámot. (Ez például az is lehet, hogy még nem adták le 2022-es beszámolójukat, pedig május 31. lett volna a határidő.)

The post NAV-végrehajtás Szijjártó kedvenc focistájánál appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed