Négyméteres kígyó tetemére bukkantak egy berlini parkban

4 méter hosszú kígyó tetemére bukkantak hétfőn a berlini Hasenheide parkban – írja a DW. A pitont egy fa alatt találták meg. Az, hogy felfedezésekor élt-e még, nem tisztázott, bár a neuköllni kerületi hivatal szerint a példány súlyosan alultáplált volt, és ha élt is volna, a hideg miatt aligha lett volna képes mozogni.

A tetemet boncolás alá vetik, a szakértők megállapítják majd pontos faját, nemét, illetve elhullásának okát. Azt is megpróbálják majd meghatározni, hogy az állat élt-e még, amikor a parkba került.

A kerületi hivatal szerint sok mindent láttak már a környéken, de hasonlót még nem. Az előzetes vélemény szerint az egyed egy tigrispiton lehetett.

Wir sind ja einiges gewohnt im Bezirk, aber das hatten wir auch noch nicht: Gestern haben unsere Mitarbeitenden in der #Hasenheide einen 4 m langen toten #Tigerpython entdeckt. Die genauen Hintergründe ermitteln nun unsere Amtstierärzt:innen. Details https://t.co/rxGNhZTQtt pic.twitter.com/GlGjfl8hgW

— Bezirksamt Neukölln (@BerlinNkl) February 13, 2024

A faj meglehetősen félénk, elszabadulva ugyanakkor károkat okozhat. Viszonylag népszerű házi állatnak számít, Németországban viszont tartásához engedélyre van szükség.

A szakértők arra gyanakodnak, hogy a most felfedezett állatot illegálisan tartották, pusztulása után pedig tetemét kidobták a parkba.

Az illetékes hatóságnak nincs tudomása arról, hogy a kerületben kiadtak volna engedélyt pitonra, és szökött állatokról sem érkezett bejelentés. A szervezet a környék lakóinak segítségét kéri az ügy felgöngyölítésében.

Kapcsolódó
Óriáskígyót marcangoló aligátort vettek videóra
A két ragadozó harcából a piton került ki vesztesként.

The post Négyméteres kígyó tetemére bukkantak egy berlini parkban first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed