Nemzetközi szervezet tagja lett a nógrádi mentőcsoport

A Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Közhasznú Egyesület 2010 nyarán alakult meg, és azon kevés mentőcsapat közé tartozik, amely az ország bármely területén korlátozás nélkül bevonható a kutatásba.

A balassagyarmati székhelyű “mentőosztag” a napokban örömteli hírről számolt be közösségi oldalán.

Örömmel jelentjük be, hogy a csapatunk az első magyarországi tagja lett a Response Rescue International nemzetközi mentőszervezetnek

– írták a posztban.

A Response Rescue International nemzetközi mentőszervezetnek jelenleg 22 országból – így például Skóciából, Németországból, Csehországból, Kenyából és a Fülöp-szigetekről – vannak tagjai.

A szervezet célja a nemzeti mentőcsapatok közötti együttműködés a világ minden táján, továbbá az, hogy egymástól tanulva elsajátíthassák más államok mentési technikáit.

A szervezet tagjai között vannak mentőkutyás, holttest kereső kutyás, mantrailinges, orvosi, valamint emberi mentős csapatok is.

Külön köszönetünket fejezzük ki John Miskelly-nek, a szervezet elnökének, aki nélkül ez az együttműködés nem jöhetett volna létre. Külön öröm, hogy Ördög István mentőkutya mesterkiképző barátunkkal együtt tudtunk csatlakozni, akivel már korábban is kiváló volt az együttműködés

– közölte a mentőcsapat.

Kapcsolódó
Nehéz szavakat találni! Így repültek a magyar életmentő kutyák Törökországba
Megható felvételek a törökországi földrengés helyszínére tartó négylábú hősökről.

The post Nemzetközi szervezet tagja lett a nógrádi mentőcsoport first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed