Netanjahu: Meg kell szüntetni az ENSZ palesztinokat segítő ügynökségét

Elérkezett az ideje, hogy a nemzetközi közösség és maga a világszervezet is megértse, meg kell szüntetni az UNRWA (az ENSZ palesztinokat segélyező ügynöksége – a szerk.) megbízatását

– ismertette a kormányfő hivatala Netanjahunak az ENSZ Izraelbe látogató küldöttségéhez intézett szavait.

Mint mondta, a Hamász iszlamista terrorszervezet „beszivárgott” az UNRWA-ba. Megjegyezte, hogy mindezt mély sajnálattal mondja, mert Izrael azt szeretné, ha az ENSZ ügynöksége „pártatlan és hasznos szervezet legyen a segélyezésben” . „Az UNRWA nem ilyen, így olyan szervezetnek kell felváltania, amely teljesíti a célul tűzött feladatot” – tette hozzá.

Több ország, köztük az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Németország és Kanada is felfüggesztette az UNRWA támogatását, miután izraeli vizsgálatok szerint az ügynökség több munkatársa közvetve vagy közvetlenül részt vett a Hamász Izrael elleni terrortámadásában tavaly október 7-én.

Az ENSZ fő humanitárius szervezeteinek vezetői mindemellett arra kérték a nemzetközi közösség tagjait, hogy folytassák az UNRWA  finanszírozását, amely a humanitárius segélyezés gerincét adja a Gázai övezetben.

Kapcsolódó
Egyre több ország vonja meg a támogatást az ENSZ palesztin menekültekkel foglalkozó ügynökségétől
Élő hírfolyamunk az Izrael-Hamász háborúról és a közel-keleti válságról.

(MTI)

The post Netanjahu: Meg kell szüntetni az ENSZ palesztinokat segítő ügynökségét first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed