Nyolcezer ember halna meg úgy is fél éven belül, ha véget érne a háború a Gázai-övezetben

Ha azonnal véget érnének a harcok a Gázai-övezetben, akkor is további nyolcezer ember veszítené életét a következő hat hónapban a háború által okozott egészségügyi krízis következményeként, erre jutottak független amerikai és brit szakértők legfrissebb tanulmányukban.

A Guardian cikke szerint a Gázai-övezetben a kórházak szinte használhatatlanok, a 2.3 millió lakos 85 százaléka pedig hajléktalanná vált a fegyveres konfliktus kirobbanása óta. Sokan alultápláltak, de hasmenéses járvány is terjed a régióban.

A brit London School of Hygiene & Tropical Medicine és az amerikai Johns Hopkins Center for Humanitarian Health most azt vizsgálta, milyen hatásokra lehetne számítani az elkövetkező fél évben akkor, ha azonnali tartós tűzszünet lenne a területen. Izraelt külön nem vizsgálták, ott ugyanis a kórházak működése zavartalan.

Ha lezárnák a konfliktust, akkor is további nyolcezer halálesettel kalkuláltak a szervezetek. Ha folytatódnak vagy felerősödnek a harcok, és emellett egy súlyosabb járvány is kirobbanna, akkor a legrosszabb forgatókönyv esetében augusztusig 85 570 ember halna meg, állapították meg a kutatók.

The post Nyolcezer ember halna meg úgy is fél éven belül, ha véget érne a háború a Gázai-övezetben first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed