Olcsóbbak lettek a kötelező biztosítások

November elején elindult az idei kötelező biztosítás kampány, amely a vártnál kedvezőbb átlagárakat hozott. Az első 13 napban több mint 9 ezren kötöttek új szerződést, ők átlagosan 32 500 forintos fizetnek majd éves szinten, amely bár 15 százalékos emelkedést jelent a múlt évhez képest, még mindig elmarad a teljes autóállomány 50 ezres átlagához képest.

Hirdetés

A kedvező díjszabás több tényezővel is magyarázható. Egyrészt a mostani kampányban a 2010-nél korábban gyártott gépjárművel rendelkezők kötöttek új biztosítást, ezek értéke pedig alacsonyabb az új autókéhoz képest. A másik fontos tényező a sofőrök rutinossága, valamint balesetmentesen töltött kilométereinek száma, hiszen a most szerződők 87 százaléka a B10-es, vagyis a legmagasabb kategóriába esik, ez pedig szintén kedvezőbb árakat tesz lehetővé.

A Netrisk néhány érdekességet is megosztott a most kötött kötelező felelősségbiztosításokkal kapcsolatban. A portálon újraszerződő autósok mindössze 21 százaléka budapesti lakos, a további 79 százalék vidéki településen él, az átlagos életkoruk pedig 65 év. A legidősebb autó amire új biztosítást kötöttek 1958-as gyártmány, míg a legöregebb motorkerékpár 1960-as évjárat. Elárulták azt is, hogy a szűk két hetes periódusban a legdrágább kötelező 130 ezer, míg a legolcsóbb 8400 forint volt.

Visited 1 times, 1 visit(s) today