Olyan bombaerős a portugál keret, hogy csak bukni lehet vele

Vajon meddig fogja kísérteni a portugál válogatottat a Cristiano Ronaldo-probléma? A rekordot jelentő hatodik Eb-jén pályára lépő sztár látványosan hátrányára volt az elmúlt 25-30 év legerősebb portugál csapatának. A bombaerős keret kapcsán beszéltünk arról, hogy nem nagyon látunk „lyukas” posztot, valamint arról is, hogy miért pont Roberto Martínez, és miért nem egy portugál edző, horribile dictu, mondjuk José Mourinho a kapitány? A kérdés kapcsán elmélkedtünk arról, hogy a nemzeteken belüli nagy klubokhoz való hovatartozás miatt kialakuló klikkek lehetnek-e az okai egy külföldi kapitány kinevezésének, a blokk végén pedig az Eb-k történetének legidősebb pályára lépő játékosáról, Pepéről is költöttünk egy ódát, aki alattomos hátvédből lett higgadt tanárember benyomását keltő játékos az évek során.

A csehek 0,04-es xG-re lőtt gólja adta az apropót ahhoz, hogy szóba ejtsük, hogy az idei Eb-n egyáltalán nem állunk csehül távolról lőtt gólokat illetően: a cseheké ugyanis már a 12. volt, pedig még csak az első csoportkör ment le. Összehasonlításképpen a katari vb-n összesen 13 volt ebből a fajtából. Adódik a kérdés: mi lehet ennek az oka?

Az Eb – szerintünk – eddigi legjobb meccsén 36 lövést, két bombagólt, kapufákat és őrjöngő nézőket láthattunk.

Az olasz szövetségi kapitányuk ellenére védekezni nem tudó törökök végül 3-1 verték a szimpatikusan játszó georgiai/grúz csapatot, akikben a 2016-os magyar válogatottat véltük felfedezni. Kvaracheliaék kapcsán még egy általában szűken mért dicséretet is kiosztottunk az UEFA-nak, végül pedig megalkottuk az Arda Güler-tételt.

Kapcsolódó
Marco Rossi: 2020 szeptembere óta először szégyelltem a csapatom játékát
A magyar szövetségi kapitány szerint a német csapat jobb nálunk, ezen senki sem sértődhet meg.

The post Olyan bombaerős a portugál keret, hogy csak bukni lehet vele first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed