Friss Hirek

Orbán sajtófőnöke és Rogán minisztériuma is reagált Magyar Péter szavaira

Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik.

Ezzel a sablonválasszal reagált Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, valamint a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda is megkereséseinkre Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férjének állításaira.

Orbán Viktor miniszterelnök álláspontját azután kértük ki, hogy Magyar délelőtt Facebook-oldalán egy bejegyzésben azt állította, hogy Varga Judit már a Völner-Schadl-ügy kirobbanását megelőzően kezdeményezte Völner Pál leváltását, ám ehhez Orbán Viktor miniszterelnök nem járult hozzá. A kormányfő nevében válaszolt Havasi, aki szinte teljesen ugyanazt az egy mondatot küldte el, mint a Rogán vezette minisztérium.

Utóbbit azért kerestük meg, mert Magyar vasárnap azt állította, hogy Balásy Gyula reklámcégei a piaci árhoz képest három vagy akár hatszoros áron dolgoznak, ezért a Magyar által vezetett Diákhitel Központ nem akart velük dolgozni. Ekkor azonban Magyar – állítása szerint – kapott egy telefonhívást Nagy Ádámtól, aki Rogán kabinetfőnöke, hogy ha nem írja alá a szerződéseket és a teljesítési igazolásokat, annak következményei lesznek. Erre reagált a kabinetiroda azzal, hogy

Egy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik.

Ez a mondat gyakori a Fidesz kommunikációban, hasonlóan reagált Havasi, amikor arról kérdezték néhány éve, mi a véleményük arról, hogy Simicska Lajos – a kormányfő volt barátja – hazaárulónak nevezte Orbánt. De akkor is, amikor a Momentum kordont bontott.

The post Orbán sajtófőnöke és Rogán minisztériuma is reagált Magyar Péter szavaira first appeared on 24.hu.


Exit mobile version