Orbán Viktor annyira felháborodott, hogy nem is akart mondani többet. Aztán mégis mondott

A miniszterelnök mesélt kalandjairól a nemzetközi tárgyalóasztaloknál, az európai parlamenti választások tétjéről, a Magyarországra kirótt bírságról és NATO-beli szerepről.

Mi történt? Egy hét után ismét bement a Kossuth Rádióba és újra elmondta véleményét néhány dologról Orbán Viktor. Beszélt többek között:

arról, milyen „kalandjai” vannak Brüsszelben, a nemzetközi tárgyalóasztaloknál háborúügyben. „Lehet, hogy minden érv Ukrajna oldalán van, de akkor is! Ez két szláv nép háborúja!” – mondta egy ponton. Szerinte az az egyik legfőbb probléma, hogy úgy kívánnak eszközöket nyújtani az ukránoknak, hogy nincs becslés a cél eléréséhez szükséges eszközök mértékéről.

arról, hogy vérlázítónak tartja, hogy az Európai Unió Bíróságának korábbi, a magyar határzár ügyében hozott ítéletének végre nem hajtása miatt a bírói testület napi 6 millió forintos bírságot szab ki Magyarországra. „Annyira fel vagyok háborodva, hogy inkább nem is mondok erről többet.” Aztán mégis mondott, szerinte hátba lövi Brüsszel ezzel Magyarországot.

arról, hogy milyen szerepe van Magyarországnak a NATO-ban. Jelenleg nem résztvevő, ami még nem opt out, vagyis kimaradó.

arról, minek a tétje az előttünk álló választások. Többször is kijelentette: nem más, mint háború és béke kérdése.

The post Orbán Viktor annyira felháborodott, hogy nem is akart mondani többet. Aztán mégis mondott appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed