Orbán Viktor: Menet közben nem cserélünk lovat

Cikkünk frissül.

Mivel egyedüli jelölt volt, nem okozott meglepetést, hogy Orbán Viktort választották újfent a Fidesz elnökévé a párt 30. tisztújító kongresszusán. A politikus 1993 és 2000 között, illetve 2003 óta vezeti a pártot.

Orbán Viktor beszédében kifejtette, megtisztelő Európa legsikeresebb politikai alakulatát, a Fideszt vezetni, és köszöni a bizalmat. – Nem veszett ki belőlem az alázat, de sejtettem, hogy így lesz, menet közben nem cserélünk lovat – fogalmazott a politikus, akiben még van szufla. – Továbbra is a legjobb korban vagyok, 2025-ben is a legjobb korban és a legjobb karban leszek – jelentette ki. Soros Györgyöt főmachernek, bábmesternek nevezte, aki felett 2022-ben is győzelmet arattak.

Kötésig állnánk egy háborúban, a honvédség és fegyverei Ukrajnában lennének, ha a baloldal nyert volna, mert erre szerződtek le. Szerinte a baloldali politikusok pénzért büntetlenül áruljak a hazát, de ezt meg kell változtatni, elvárja a képviselőktől, hogy törvényt módosítsanak, az alkotmányig bezárólag.

Világos célok mentén dolgoztak, és ezeket el is érték, kivédték Brüsszel kiéheztetési kísérleteit, megvédték a rezsicsökkentést, a munkahelyeket, a családokat, a nyugdíjak értékét is, miközben az inflációt 10 százalék alá szorították és határon túliak ügyét is képviselték. – Ép bőrrel átvertük magunkat az aknamezőn – mondta, és szerinte a gazdaság is új lendülettel fog növekedési pályára állni.

Magyarország ellenáll, minden erővel megvédi magát – közölte. Szerinte ellent kell állni Brüsszelnek, a migrációnak, a genderőrületnek, a háborúpártiságnak, Ukrajna idő előtti uniós csatlakozásának, a zöld ideológiáknak, a szuverenitást leépítő kísérleteknek.

Meggyőződésem, hogy Brüsszelben tönkreteszik Európát

– jelentette ki, és ezt meg akarja akadályozni. „Ha így megy tovább az unió egyszerűen szétcsúszik”. Az öregedés miatt elgyengülő testhez hasonlította az EU-t, amely hozzászokik gyengeségeihez. Eltűnőben a közrend Európában, gazdasága veszít globális jelentőségéből. – Nem akarjuk, hogy Európa skanzen vagy rezervátum legyen, aminek múltja van, de jövője nincs – fejtette ki a miniszterelnök, hozzátéve, van egy ellenterve, ellenmodellje, a magyar modell.

A franciák, az olaszok, a németek a fél életüket odaadnák, ha nem lennének náluk migránsok, nálunk pedig ez a helyzet, Magyarország a biztonság és jólét hazája.

The post Orbán Viktor: Menet közben nem cserélünk lovat first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed