Friss Hirek

Oroszország azt állítja, elfoglalt 5 ukrán falvat Harkiv megyében, Ukrajna szerint a határmenti „szürke zónába” szorították vissza az oroszokat

Második napja harcolnak intenzíven a felek az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében, ahol pénteken nyitott új frontot az orosz hadsereg.

Az orosz védelmi minisztérium azt állítja, hogy csapatai 5 ukrán falvat foglaltak el a területen. Az ukrán hadsereg egyik szóvivője ezzel szemben arról beszélt, hogy az orosz katonákat a határmenti „szürke zónába” szorították vissza. Nazar Volozsiny azt mondta, megállították az oroszok előretörését.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az orosz támadás csak egyszeri művelet, vagy egy átfogó, Harkiv elleni akció része. John Kirby, az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője azt mondta, lehetségesnek tartják, hogy az orosz hadsereg hadműveletet indítson a második legnépesebb ukrán város ellen.

A határtól 30 kilométerre lévő Harkivot már a háború első heteiben megpróbálták elfoglalni az oroszok, azonban nem jártak sikerrel. (via Reuters, Kyiv Independent)


Exit mobile version