„Ötszáznál még úgy éreztem, nekem a legnagyobb a szívem” – óriási egyéni csúcsot döntött a magyar úszó

Betlehem Dávid óriási egyéni csúccsal a negyedik helyen végzett 1500 méter gyorson a dohai úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A 20 éves magyar versenyző a szombati előfutamban egyéni csúccsal (14:51.48) a harmadik idővel került a fináléba.A döntő elején az ír Daniel Wiffen, aki decemberben az otopeni rövidpályás Európa-bajnokságon világcsúccsal nyerte ezt a számot, gyorsan ellépett a mezőnytől, a másik hét úszó viszont egymáshoz képest egy másodpercen belül tempózott. Féltávnál Betlehem a harmadik volt.

Kétszáz méterrel a cél előtt Betlehem lemaradt a dobogóért folyó csatáról, viszont egyéni csúcsából így is újabb öt másodpercet faragott a 14:46.44 perces idejével, ami alig gyengébb Kis Gergő 2011-es országos rekordjánál (14:45.66).

„Ötszáznál még úgy éreztem, hogy nekem a legnagyobb a szívem, ami bevisz majd, de ez azért picit korai volt. Ezer méternél aztán én álltam fejre, onnantól pedig óriási küzdelem volt az egész. Bíztam benne, hogy a végén le tudom őket hajrázni, de ez most nem ment. Nagy lehetőség volt” – nyilatkozta az MTI-nek Betlehem, aki megnyerte a legtöbbet úszó versenyző elismerést azzal, hogy

20 300 métert úszott Dohában.

Hozzátette, most legalább egy hétig szeretné elengedi az úszást, utána viszont visszaáll a munkába. Betlehem a vb első hetében a nyíltvízi váltó tagjaként bronzérmet nyert, 10 kilométeren pedig olimpiai kvótát szerzett.

Holló Balázs nyolcadik helyen végzett 400 méter vegyesen. A BVSC úszója a délelőtti előfutamból hatodikként lépett tovább, de a célja alapvetően az olimpiai szint (4:12.50) megúszása lett volna. Mivel ez nem sikerült neki, már akkor csalódottan értékelt, és nem igazán lehetett arra számítani, hogy a fináléban javulna a teljesítménye. A döntőben 4:19.66 perces idejével nem is tudott előrelépni, akárcsak tavaly nyáron Fukuokában, ezúttal is nyolcadikként csapott célba.

Kapcsolódó
Lemaradtak az olimpiáról a magyar 4×100-as vegyesváltók
Kapás Boglárka és Holló Balázs döntős 400 méter vegyesen.

The post „Ötszáznál még úgy éreztem, nekem a legnagyobb a szívem” – óriási egyéni csúcsot döntött a magyar úszó first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed