Parlament: Ungár szerint valószínűleg újraszámlálás lesz Budapesten

Cikkünk frissül.

Hétfőn délután egy órától tart ülést a parlament, a tavaszi ülésszak utolsó, kétnapos ülését tartja az országgyűlés. A felszólalások sorát Ungár Péter LMP-elnök kezdte, aki a főpolgármester-választással – amelyen 324 szavazattal Karácsony Gergely győzedelmeskedett – indított.

Ungár arról beszélt, hogy „valószínűleg újraszámlálás lesz”, miután Vitézy Dávid már korábban jelezte, hogy újraszámlálást követel, habár pusztán a kicsi szavazatkülönbség miatt nem kell újraszámolni a voksokat.

Az LMP-elnök azt mondta, bármi is lesz a végeredmény, az biztosan látszik „ebben a közeli végeredményen”, hogy sokak szerint eljött az idő a valódi változásra. Szólt arról is, hogy az ellenzéknek szerinte szembesülnie kell azzal, hogy a politikájukat érdemi kritika érte. A Fidesztől azt kérte, ne büntessék Budapestet, bárki is a polgármester.

Dömötör Csaba ezt követően a rendkívül magas részvételi hajlandóságot emelte ki, ami szerinte azt mutatja, hogy „a magyar demokrácia nemcsak jól van, hanem erős is”. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy a Fidesz-KDNP 44 százalékos eredményt ért el, és úgy véli,

nem nagyon van olyan párt Európában, ami ne szeretne ezzel cserélni.

A fővárossal kapcsolatban eredményes munkát kívánt a főpolgármesternek, és jelezte, hogy mindannyiunk érdeke, hogy a főváros jól működjön.

Felszólalt Szabó Rebeka is, aki szerint a Fidesz elvesztette a budapesti harcát, majd a Párbeszéd képviselője az LMP-hez szólt, hiszen  a párt szerinte „a kezdetektől részt vett ebben a színjátékban”.

Én nem lennék Ungár helyében, akkor sem, ha komplett főpolgármestereket vásárolhatnék magamnak

– fogalmazott.

Rétvári Bence Szabó Rebeka társelnökét kereste, Tordai Bencét, aki vasárnap jelentette be, hogy kilépett a Párbeszéd frakciójából, hétfőn pedig megjelent vele egy interjú, amelyből kiderült, hogy listán nem saját pártjára, hanem a kétfarkúakra szavazott. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a párt a saját dolgaival nem tud elszámolni.

Dúró Dóra azt hangsúlyozta, hogy a 19 vármegyéből 8-ban a Mi Hazánk kapta a második legtöbb szavazatot, miközben szerinte ők az ország „legszegényebb és leginkább elhallgatott pártja”.  Mindeközben úgy véli, hogy  „sikerült az üvegplafon mítoszát ledönteniük”.

Lukács László György tragikusnak nevezte a Jobbik szereplését, és beszámolt arról is, hogy pártja tisztújító kongresszust tart. Soltész Miklós államtitkár szerint Lukács hozzászólása korrektebb, mint a Momentum, akik meg sem jelentek a parlament mai ülésén.

The post Parlament: Ungár szerint valószínűleg újraszámlálás lesz Budapesten first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed