Pénzinjekció klinikáknak, egyházi kórházaknak, lélegeztetőgépek Egyiptomnak

Megjelent a Magyar Közlönyben az egyetemi klinikák és egyházi kórházak egyes ingatlanüzemeltetési feladatai ellátásához szükséges további intézkedésekről szóló határozat. A kormány az orvosképzést folytató egyetemi klinikák és egyházi kórházak idei ingatlanüzemeltetési költségeihez – az Egészségbiztosítási Alapból járó finanszírozás mellett – beépülő jelleggel további 16,5 milliárd forrást biztosít.

Varga Mihály pénzügyminiszternek a kultúráért és innovációért felelős Csák János miniszter bevonásával kell gondoskodnia arról, hogy az orvosképzést folytató egyetemi klinikák vagyonkezelő alapítványai kapjanak felsőoktatási feladataikra 13,3 milliárd forintot. A pénzügyi tárca vezetőjének és Pintér Sándor belügyminiszternek a feladata, hogy az egyházi kórházak ingatlanüzemeltetési költségeikre 3,2 milliárd forintot kapjana. Orbán Viktor kormányfő erre a pénzügyminiszternek azonnali határidőt szabott.

A kormány egy másik határozatában arról döntött, hogy az Egyiptomi Arab Köztársaságnak Magyarország a szolidaritás jegyében ingyen átad 200
lélegeztetőgépet.

The post Pénzinjekció klinikáknak, egyházi kórházaknak, lélegeztetőgépek Egyiptomnak first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed