Polt Péter nehéz kérdést kapott Jakab Pétertől, akit előzőleg lehülyegyerekeztek

Polt Péter feljelentésként értékelte Jakab Péter kérdését. A független parlamenti képviselő azt kérdezte, a legfőbb ügyész minek nevezi a zárt kapus zsadányi fapalotát. Polt Péter a kérdést a NAV Bűnügyi Főigazgatóságára továbbította, elbírálásra.

A tartalma alapján feljelentésként értékelt kérdésében Jakab Péter felidézte, hogy 2023. június 3-án Zsadányban átadták „Attila király fapalotáját”.

A projekt hivatalos neve: Attila Palotája – gyermekbarát, információs és látogatómenedzsment, interaktív kiállítótér és turisztikai központ fejlesztése Zsadányban, Attila hun fejedelem uralkodói központjában.

A projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-15-BS1-2016-00004
Kedvezményezett neve: Zsadány Község Önkormányzata
Támogatás mértéke: 116 614 265 forint

Jakab Péter szerint mivel egyetlen történelmi tény sem támasztja alá, hogy Zsadányban lett volna Attila uralkodói központja, így a projekt olyan, mint nyírmártonfalvai lombkoronasétányhoz (ott lomb nincs, itt uralkodói központ), csak drágább.

Ez csak sérti az igazságérzetet, ám az már a jogsértés alapos gyanúját is felveti, hogy a turisztikai attrakcióként hirdetett „fapalota” rendszeresen zárt kapukkal fogadja a látogatókat, tette hozzá.

Ezt Jakab Péter maga tesztelte. Kétszer próbálta az átadás után (miskolci turistaként) meglátogatni a turisztikai attrakciót, de mindkétszer zárt ajtó fogadta a Békés megyei Zsadányban.  Hosszú utazása dacára nem tekinthette meg a csaknem 120 milliós beruházást. A település polgármestere, Dudás Árpád a második próbálkozása után szóban arról tájékoztatta, hogy

hülyegyerek,

telefonon kell nála jelentkezni, ha meg akarja a „fapalotát”.

A zárt ajtó, illetve a telefonos bejelentkezés elvárása Jakab Péter szerint kérdésessé teszi, miként térül meg a projektre fordított 116 614 265 forintos uniós támogatás, főleg, ha a polgármester lehülyegyerekezi a turistákat.

A képviselő négy opciót kínált Polt Péternek.
a) költségvetési csalás
b) hűtlen kezelés
c) mindkettő
d) egyéb

The post Polt Péter nehéz kérdést kapott Jakab Pétertől, akit előzőleg lehülyegyerekeztek first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today