Puskát fogott a 10-es úton közlekedő autósokra, majd az egyik rendőrre is, őrizetbe vették

Őrizetbe vettek egy Pest megyei férfit, aki hétfőn távcsöves puskát tartott a 10-es főúton elhaladó járművekre, majd ellenállt a kiérkező rendőrök felszólításnak, sőt, a fegyverét az egyik rendőrre irányította.

A helyszínre érkezett két rendőr autójával mintegy 5 méterre állt meg a férfitól. „Életük kockáztatásával felhívták magukra a férfi figyelmét, felszólították arra, hogy a veszélyeztető magatartásával hagyjon fel és dobja el a fegyvert. Az elkövető ennek nem tett eleget, és a fegyvert az egyik rendőrre irányította úgy, hogy közben a távcsőbe nézett, majd azzal követte a járőr mozgását”. A rendőr erre kitérő mozdulatot tett, majd „váratlanul megközelítette a férfit, megragadta a fegyver csövét, azt felfelé tolta és járőrtársa közreműködésével az elkövetőt megbilincselte – írja az MTI az ügyészség közleménye nyomán.

A gyanú szerint az ötvenes évei elején járó ittas férfi egy engedély nélkül tartott, lőfegyvernek minősülő kispuskával legalább 10 percen keresztül veszélyeztette a gépkocsival közlekedőket, valamint a rendőrök életét és testi épségét.

A közleményben kitértek arra is, hogy az igazságügyi fegyverszakértő elsődleges megállapításai szerint a fegyverben elhelyezett három töltény lőszernek minősül, amelyek megszerzéséhez szintén engedélyre van szükség. A puska üzemképes, a lövedék használat esetén élet kioltására alkalmas lett volna.

A nyomozó ügyészség a fegyvert lefoglalta, a férfit őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki fegyveresen elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt, majd indítványozta letartóztatását.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed