Putyin is a szuverenitásért hirdetett harcot

„A Nyugatnak nincs szüksége egy olyan nagy és soknemzetségű országra, mint Oroszország. A kultúránk, hagyományaink, kisebbségeink sokszínűsége nem illik a nyugati rasszista gyarmatosítók logikájába,” mondta az orosz elnök az Orosz Népi Világtanács 25. kongresszusán lejátszott videóbeszédében. Vlagyimir Putyin narratívája ismerősen hangzik, szerinte

a nyugat bele akar szólni az oroszok ügyeibe, provokálnak, beavatkoznak, mert ki akarják fosztani az országot.

A nyugati világ ruszofób és neonáci, állapította meg. „Minden olyan kísérlet, amely az etnikumok és vallások közötti viszálykodás szítására, társadalmunk megosztására irányul, árulás, egész Oroszország elleni bűncselekmény” – figyelmeztetett.

„Az orosz világ magában foglalja őseink minden nemzedékét és az utódainkat. Az orosz világ az ősi Oroszország, a Moszkvai Fejedelemség, az Orosz Birodalom, a Szovjetunió és a modern Oroszország, amely világhatalomként visszaveszi, megerősíti és megsokszorozza szuverenitását”

– folytatta Putyin. Az orosz elnök szerint

„a szuverenitás Oroszország számára mindenekelőtt az állam és a nép szabadságát jelenti.” „Az ország szuverenitásáért, az igazságért folytatott küzdelem nemzeti-felszabadító jellegű, mert megvédi az oroszok biztonságát és jólétét, azt a legfőbb történelmi jogot, hogy Oroszország erős – független hatalom, ország-civilizáció – legyen.”

Beszéde zárásaként kijelentette:

„Szuverén, erős Oroszország nélkül nem létezhet tartós, stabil világrend.”

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed