„Rengeteg csalódást okoztam volna nekik” – Szabó Győző szülei úgy döntöttek, nem olvassák el a Toxikómát

A minap Szabó Győző volt Geszti Péter vendége az Adom a napomban. A beszélgetés során szóba került a színész 2012-ben megjelent könyve, a Toxikóma is: mint mondta, szándékosan időzítette akkorra a megjelenést, hogy a lánya, Bori elég idős legyen ahhoz, hogy felelni tudjon az osztálytársai beszólásaira. Elárulta viszont, hogy nem a lányát volt a legnehezebb felkészítenie mindarra, amiről a könyvben írt: a szüleitől ugyanis 14 éves korában jött el, és nekik egyáltalán nem volt tudomásuk életének azon időszakáról, amikor kemény drogokat is kipróbált.

Bennük az a Győzőke-képlet maradt meg, hogy egy dolgos, jó fiú, jó tanuló – mert jó tanuló is voltam, ez nem változott semmit – jóravaló gyerek, jó csomagokkal, satöbbi. És eltelik sok-sok év. (…) Az van, hogy hazamész ’12-ben, 28 évvel később, és azt mondod, hogy én éltem egy ilyen életet, cuccoztam, kábítószereztem. Anyukám kérdezte, hogy de csak ilyen könnyebb drogokat? Nem, anyuka, sokkal durvább dolgokat

magyarázta.

Szabó végül a megjelenés előtt elvitt a szüleinek egy példányt, hogyha szeretnék, olvassák el. Emlékei szerint az édesanyja ekkor feltette egy polcra a művét, amikor pedig a szülők halála után visszatért a házba, hogy a hagyatékot intézze, ugyanott találta a könyvet.

A szüleim azt választották, hogy nem olvassák el ezt a könyvet. Nem akarták megtudni szerintem, hogy mi is történt valójában. Ők azt szerették volna, hogy az a Győző… az a Győzőke, aki ’84-ben elment, otthagyta őket és élte a zajos életét, amiről oly keveset tudnak, de mégis egy jó gyerek, egy jó fiú, hogy az a Győző maradjon meg. Szerintem jobb így, rengeteg csalódást okoztam volna nekik a könyvvel. De attól én még egy jó gyerek vagyok. Az, hogy drogoztam, egy másik kérdés. Hogy rengeteg hülyeséget csináltam, pusztítottam magam, az nem jelenti azt, hogy én egy rossz ember lennék, hiszen én ezt felismertem és kijöttem belőle

– fogalmazott a színész, hozzátéve: a lánya nagyon büszke rá, amiért megvívta a saját harcát.

Az Adom a napom streamjét az nlc-n lehet követni.

The post „Rengeteg csalódást okoztam volna nekik” – Szabó Győző szülei úgy döntöttek, nem olvassák el a Toxikómát first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today