Szijjártó: Életben van, a Hamász tartja fogva az egyik eltűntnek hitt magyart

Értesítést kapott a kormány az izraeli hatóságoktól, a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van, és jelenleg is a Hamász foglya – írja az MTI Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterre hivatkozva.

A tárca tájékoztatása szerint Szijjártó a NATO brüsszeli külügyminiszteri ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy az öt magyar állampolgárságú túsz közül hármat már szabadon engedtek a minap. Rajtuk kívül még két olyan, magyar állampolgársággal is rendelkező férfiról lehetett tudni, akikről a tárca idáig nem rendelkezett információval, de feltételezték, hogy a terrorszervezet fogságában lehetnek. Szijjártó közlése az izraeli hatóságok most azt erősítették meg, hogy az egyikük életben van, és továbbra is a Hamász tartja fogva.

Természetesen ahogyan a gyermekek és a hölgy szabadon bocsátása érdekében megtettünk mindent, úgy megteszünk mindent annak érdekében is, hogy a két, magyar állampolgársággal rendelkező férfit is sikerüljön kiszabadítani a fogságukból

– kommentálta az értesülést a miniszter.

The post Szijjártó: Életben van, a Hamász tartja fogva az egyik eltűntnek hitt magyart first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed