Szijjártó szerint Európa legnagyobb támogatottságát szerezte meg a Fidesz

A győzelmet nem kell megmagyarázni nemzeti vonatkozásban, de európaiban sem, Európa legnagyobb támogatottságát szerezte meg a Fidesz. Soha ennyi szavazatot nem szereztünk EP-választáson. Én az abszolút értékekben hiszek

– mondta Szijjártó Péter az ATV azon kérdésre, hogyan értékeli a győzelmet, hiszen hogy habár rekord a 2 015 792 voks, de a 44,6 százalékos arány negatív rekord, hiszen a Fidesz-KDNP listája EP-választáson eddig 47 százalékosnál nem kapott kevesebbet.

A külügyminiszter azt is mondta: „örülünk annak, hogy az EU számos országában a szuverenista pártok egyértelműen sikeresen tudtak szerepelni, ennek Európa nyugati felében már vannak következménye”.

Azzal kapcsolatban, elkezdenek-e tárgyalni Meloniékkal, hogy az ECR-hez vagy Le Pennel, hogy az ID-hez csatlakoznak a magyar EP-képviselők, azt mondta, ezt most senki nem tudja megmondani.

Mi a 11 képviselőnkkel valószínűleg vonzók leszünk. Ez egy nagy képviselői csoport. A következő napokban, hetekben intenzív egyeztetések lesznek arról, hogy az EP-ben a szuverenista, békepárti patrióta erők milyen módon fognak együttműködni

– fogalmazott.

The post Szijjártó szerint Európa legnagyobb támogatottságát szerezte meg a Fidesz first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed