Szívrohamot kaphatott a Singapore Airlines légörvénybe került gépének halálos áldozata

Egy 73 éves brit férfi veszítette életét a Singapore Airlines Londonból Szingapúrba tartó járatán, ami súlyos légörvénybe került kedden.

Geoffrey Kitchen a feleségével utazott, Ausztrália lett volna az úti céljuk, ahová hat hétre indultak pihenni, írja a BBC.

A férfi halálát a hatóságok közlése szerint valószínűleg szívroham okozta.

A gépen 229 utas tartózkodott, többségük ausztrál állampolgár. A repülő 11 ezer méteres magasságot tartott, amikor hirtelen rendkívül erősen rázkódni kezdett. Ekkor már körülbelül 10 órája utaztak, az emberek többsége épp reggelizett. Beszámolók szerint mindössze néhány másodpercig tartott a káosz, de repült a  telefonoktól a tányérokon át a cipőkig tényleg minden. Aki nem volt bekötve, azt a nyomás a repülőgép plafonjához repítette.

Grim footage from the Singapore Airlines Boeing 777 flight from London to SG. Passengers were flung to the ceiling when it experienced a 7,000 ft drop. pic.twitter.com/iqsefWFELG

— Ian Miles Cheong (@stillgray) May 21, 2024

Sokan megsérültek, jellemzően horzsolásokat szereztek, de többeknek eltört a karja is.

Lawrence Wong szingapúri miniszterelnök alapos vizsgálatot ígért az incidenssel kapcsolatban, a közlekedési miniszter pedig azonnal nyomozókat küldött Bangkokba, ahol a gép kényszerleszállást hajtott végre.

A Singapore Airlinesnál 24 év után ez volt az első halálos baleset.

The post Szívrohamot kaphatott a Singapore Airlines légörvénybe került gépének halálos áldozata first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed