Szoboszlai: Vannak olyan dolgok, amiket nem tudsz az első naptól kezdve a magadénak tudni

Nem sokat hezitált, amikor mezszámot kellett választani Liverpoolban. Szoboszlai Dominikkal a meghatározó edzőkről, a káoszteremtés mibenlétéről, a válogatottról és a véletlenekről beszélgettünk. Exkluzív interjú a liverpooli 8-assal.

Szobozine

Megjelent a Szoboszlai bookazine – vagy ahogy mi hívjuk, Szobozine – 144 oldal tömény Forbes-tartalommal!

Mit találsz a lapban?

Exkluzív interjút készítettünk Szoboszlai Dominikkal, Marco Rossival és Esterházy Mátyással. Megnéztük, hogy ki volt a magyar válogatott első gólszerzője, egy szakértő elemezte a csapatkapitány gardróbját, és kinyomoztuk, hogy választ focicipőt egy játékos – és ezzel mennyit keres. Megnéztük, mi a Szoboszlai-márkaérték titka, és elmentünk a műhelybe, ahol Dominik focizni tanult – de azt is, hogy mennyire hatékony az akadémiai rendszer. Rengeteg adat, elemzések, nagyképes fotók, egyedi illusztrációk, és még egy exkluzív tartalmat hoztunk Liverpoolból is!

Mennyire vagy a számok embere?

A számok embere? Milyen téren?

Összeszámoltad-e, hogy hány interjú készült veled, mióta Liverpoolba igazoltál?

Nem, fogalmam sincs. Tényleg nem tudom.

A beilleszkedésed a Liverpoolba kívülről nézve nagyon könnyen ment. Mi volt neked a legnehezebb az elmúlt 9-10 hónapban, mióta kint vagy?

Kívülről minden egyszerűnek tűnik. Szóval, akik kívülről látják ezeket a dolgokat, és soha nem élték át, vagy valószínűleg nem is fogják átélni, akik nem sportolnak, azok mindig úgy fogják ezt látni, hogy „hát mi olyan nehéz ebben?”.

A Szoboszlai bookazine. Fotók: Tombor Zoltán

Viszont vannak olyan dolgok, amiket nem tudsz az első naptól kezdve a magadénak tudni. Bemész az öltözőbe, és persze jól fogadnak, de akkor most kihez fordulj, kivel beszélj? Kivel mész fel reggelizni, kivel mész be a kondiba? Ott vannak páran, de valószínű nem szólnak hozzám, mert nem tudják, hogy mi a közös téma. Ehhez idő kell, megtanulni megismerni a másikat. Ez volt a nehéz.

A válogatott játéka a vb-selejtezők után viszonylag sokat változott. Az volt a fő kihívás, hogy a mélyebben védekező csapatokat hogyan tudjátok feltörni majd az Eb-selejtezőkön. Ebben egy kifejezetten innovatív megoldást alkalmaztok, ami egyébként a nemzetközi szaksajtóban is téma. Ritka a válogatottaknál, amikor ilyen típusú szintlépés tud történni a játékfelfogásban. Milyen volt ezt az evolúciót belülről megélni? És hol van a plafonja ennek a csapatnak?

Szerintem nincs plafonja!

Köszönjük, megvan a cím!

Szerintem tényleg nincs plafonja olyan téren, hogy sokszor játszottunk nagyon sok erős válogatott ellen, akár sorjában is, és mindig meg tudtuk állni a helyünket. Nehéz összehasonlítani, mert amikor egy olyan kerettel rendelkezel, ami minden héten minden egyes alkalommal egy topklubban, egy topligában teljesít, más intenzitáshoz van szokva. De mondom még egyszer: teljesen mindegy, hogy a játékosok között van, aki az NB I-ben vagy nem topligás csapatban játszik, mert akkor is képes mindent megtenni azért, hogy a csapat sikeres legyen, és ez a legfontosabb.

A teljes interjú és más, exkluzív tartalmak a bookazine-ban, keresd az újságárusoknál!

The post Szoboszlai: Vannak olyan dolgok, amiket nem tudsz az első naptól kezdve a magadénak tudni appeared first on Forbes.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed