Szombathelyiek ezreiről készül tablókép a város egyik utcájára

A beküldők még egy nyereményjátékon is részt vesznek, ahol a fő díj egy 300 ezer forint értékű elektromos roller. A Nyugat.hu arról írt, hogy a “Szombathely portré 2024” része a szombathelyi identitásprogramnak, amit a közgyűlés tavaly márciusi ülésen fogadott el.

Prieger Szabolcs kulturális és városi nagyrendezvény-koordinátor a lapnak elmondta, bárki, aki szombathelyinek érzi magát (beleértve azokat, akik már nem itt élnek vagy csak ide járnak iskolába), nevezhet.

A nagy tablóképet az Iseum előtti üvegfalra helyezik majd ki. Az üvegfal összesen 12 részből áll, ebből egyet információs táblaként használnak majd, a további tizenegy részen pedig képek lesznek, melyek – mivel Szombathely neve 11 betűből áll – a város nevét fogják kiadni a távolból.

Prieger Szabolcs szerint ez a kezdeményezés az országban egyedülálló, hiszen több nagyváros terén is látható ugyan a város neve, azonban sehol sem ilyen formában oldották meg ezt. A végső alkotást Kassai Ferenc grafikus készíti majd el. A képek számának nincs felső korlátja, és minden beküldött portré után az önkormányzat 1000 forinttal támogatja a „Zseboroszlán” Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványt.

Azok pedig, akik képet küldenek, nyerhetnek, ugyanis minden beküldő nyereménysorsoláson vesz részt. A program a korábbi számítások szerint (amiben még négy fal szerepelt körülbelül 4800 fényképpel) 2 millió 200 ezer forintba kerül.

Képet felölteni ide kattintva lehet.

Kapcsolódó
Karanténtablóval búcsúzott egy ballagó osztály
Egy ötletes tabló a búcsúzó osztály távoktatással terhelt évét szimbolizálja, és azt is, hogy bár külön, bezárva éltek s tanultak, mégis egy közösséget alkotnak.

The post Szombathelyiek ezreiről készül tablókép a város egyik utcájára first appeared on Sokszínű vidék.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed