Több tucat katona meghalt egy izraeli légicsapásban

Legalább 36 szíriai katona meghalt egy izraeli légicsapásban, amely péntek hajnalban az észak-szíriai Aleppó térségét vette célba – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).

A brit székhelyű, kiterjedt szíriai forráshálózattal rendelkező civil szervezet szerint a csapás a szíriai rendszer oldalán harcoló libanoni Hezbollahhoz tartozó rakétaraktárak ellen irányult.

Legalább 36 katona meghalt és több tucatnyian megsebesültek az izraeli támadásban, amely az aleppói repülőtér közelében lévő területet vette célba – írta a civil szervezet.

A Szana szíriai állami hírügynökség által idézett katonai forrás arról számolt be, hogy több civil és katona meghalt és megsebesült az Aleppó külvárosában lévő katonai állások elleni izraeli támadásban.

Egy légicsapás már csütörtökön célba vett egy lakóházat Damaszkusz külvárosában, legalább két ember megsebesült – jelentette akkor a Szana, amely Izraelt tette felelőssé a támadásért. A megcélzott területet, Szajída Zeinabot az Irán-barát csoportok fellegvárának tartják Szíriában.

The post Több tucat katona meghalt egy izraeli légicsapásban first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed