Friss Hirek

Történelmi pillanat, Szijjártó Péter vonatra ült

Vasárnaptól újra járható a győri vasúti fővonal, ismét két vágányon járnak a vonatok az 1-es, győri vasúti fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán, már nem kell átszállni pótlóbuszokra. Ezt szombaton közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel. Szijjártó Péter elsőként tesztelte a munkát az ország legforgalmasabb szakaszán, szúrta ki a Magyar Nemzet.

Azt írták, a külgazdasági és külügyminiszter a frissen átadott győri vasútvonal pályabejárására indult vasárnap reggel. A Facebook-oldalán Szijjártó Péter azt emelte ki, hogy csaknem két hónapnyi kőkemény munkának köszönhetően reggeltől ismét mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok Budapesttől a nyugati határ felé.

A miniszter úgy fogalmazott a reggeli Railjet (vasút)történelmet ír: néhány fontos fejlesztésnek köszönhetően ez lesz az első Bécs felé tartó vonat, amelynek nem kell megállnia Hegyeshalomnál, magyar személyzet továbbítja a szerelvényt végig az osztrák fővárosig. Budaörs és Szárliget között egyébként reggel az intenzív havazás váltóállítási gondokat okozott.

The post Történelmi pillanat, Szijjártó Péter vonatra ült first appeared on 24.hu.


Exit mobile version