Új katonai kutatóintézet alakult Moszvkában

2024 februárjában új katonai kutatóintézetet hoztott létre a moszkvai közgazdasági egyetemen Szergej Karaganov, keményvonalas politológus – írja a brit védelmi minisztérium jelentése. A kutatóintézet vezetője Szergej Avakjanc admirális lesz, a csendes-óceáni flotta korábbi parancsnoka, akit 2023 áprilisában váltottak le. Érdemes megjegyezni, hogy Avakjanc álláspontja szerint Oroszország hosszú távú konfrontációban van a Nyugattal.

Az új intézet a politikával és a gazdasággal foglalkozik majd, de a külföldi nemzetek hadiipari komplexumára fog összpontosítani. Emellett fontos szerepet kap a stratégiai elrettentés és a nukleáris fegyverek szerepének tanulmányozása is.

A javaslat szerint az intézet munkatársai elsősorban az egyetem különböző karairól kerülnek majd ki, de a katonai akadémiák, például az orosz vezérkari akadémia kutatóit is meghívják majd. Ez nagy valószínűséggel szorosabb összefonódáshoz vezet majd az orosz akadémiai szféra és a védelmi ágazat között, ami fokozza a felsőoktatás militarizálódását.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 12 February 2024.

Find out more about Defence Intelligence’s use of language: https://t.co/OvlDlvNrbQ #StandWithUkraine pic.twitter.com/8jtMRHj33w

— Ministry of Defence (@DefenceHQ) February 12, 2024

The post Új katonai kutatóintézet alakult Moszvkában first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed