Új külsővel jöhet az iOS 18

Új külsővel jöhet az iOS 18, a pletykák szerint a visionOS bizonyos elemeit a következő iOS verzióba is beépíti az Apple.

A The Verifiertől származó híresztelés szerint a vizuális változás előszele lehet az Apple TV alkalmazás tvOS 17.2-es megújulása, ami egy új lebegő oldalsávot hozott, mely hasonlít a visionOS felületi elemeire.

Illusztráció

Korábban Mark Gurman már utalt arra, hogy ambíciózus változások érkeznek az iOS 18-cal, azt ugyanakkor nem tudjuk, hogy ezek a felhasználói felülettel, vagy az AI funkciókkal lesznek-e kapcsolatosak.

Az Apple általában különböző megjelenéssel ruházza fel operációs rendszereit. Az iOS például sosem tért át teljesen a lekerekített ikonokra vagy a mély árnyékokra, mivel ezek a watchOS-t vagy a macOS-t jellemzik.

Ugyan a pletykának lehet némi valóságalapja, a visionOS hatása inkább a tvOS esetén érvényesülhet, hiszen a nagyképernyős formátumhoz illenek a nagyobb mélységet alkalmazó, több rétegből felépített felületek. Mindenesetre, ahogy általában, most is érdemes fenntartásokkal kezelni ezeket a híreket.

Nem csak az iOS, hanem az iPhone 16 hátlapi kameraszigete is megújulhat, ráadásul a változás egyik oka abban az esetben is az Apple Vision Pro lehet.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed