Új weboldalt indított a MÁV-Volán a márciusi tarifaváltozásokról

Március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere, amely 3,5–4 millió ember számára teszi olcsóbbá, egyszerűbbé és hozzáférhetőbbé a közösségi közlekedést Magyarországon, a legfontosabb tudnivalókról pedig a MÁV-Volán csoport egy új tájékoztató weboldalt indít, amely mától mindenki számára elérhető a www.ujtarifa.hu címen – olvasható a MÁV-csoport szerdai közleményében.

Mint írják, a megújuló tarifarendszer részleteit elmagyarázó, a változásokat gyakorlati példák és infografikák segítségével is bemutató oldal egyik leglátogatottabb menüpontja várhatóan a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) lesz, amelyet a szerkesztők folyamatosan frissítenek és bővítenek az utasok által feltett újabb kérdésekkel, illetve az azokra adott szakmai válaszokkal. Az új tarifákról szóló „kérdezz-felelek” máris több tucat részletkérdés tisztázásában segít az utasoknak.

A tájékoztató oldal külön részt szentel

az új tarifarendszer alapját képező vármegye- és országbérletek felhasználási körének bővülésével,
az új, 24 órás napijegyekkel,
az egyszerűbbé váló kedvezményekkel,
a korábbinál több utast megillető díjmentes utazási lehetőségekkel,
valamint a Budapest és agglomerációjának változó közösségi közlekedésével

kapcsolatos kérdéseknek.

Az ujtarifa.hu tartalmait böngészők megtudhatják azt is, mi lesz a sorsa a korábban megváltott jegyeiknek, hogyan kérhetik utazási költségeik elszámolását a munkáltatójuktól, illetve azt, hogy milyen átmeneti szabályok segítik a zökkenőmentes átállást a március 1-jét követő időszakban.

Az új tarifarendszerben elérhető kedvezményekkel és feltételekkel március 1-jétől kezdődik meg a jegyek és bérletek értékesítése a jegypénztárainknál,  az automatáknál, illetve online az ELVIRÁ-ban és a MÁV appban. A mobilalkalmazást az új díjtermékekkel való utazás megtekintéséhez, azok megvásárlásához feltétlenül frissíteni kell március 1-je után.

A weboldalon felsorolják, hogy milyen feltétellel lehet igénybe venni az 50 százalékos kedvezményt, a kedvezményes vármegye- és országbérleteket, illetve kik és hol utazhatnak a jövőben díjmentesen. Az új rendszerben nem lesz szükség többé bonyolult igazoló dokumentumokra, pecsételni való űrlapokra vagy – az életkort igazoló okmányon kívül –  külön fényképes igazolványokra: minden 14 év alatti és 65 év feletti utasunk díjmentesen, minden 14 és 25 év közötti utasunk pedig félárú jegy igénybevételével utazhat. Ezzel a családok utazása nemcsak egyszerűbbé, de olcsóbbá is válik, mint korábban – olvasható a közleményben.

The post Új weboldalt indított a MÁV-Volán a márciusi tarifaváltozásokról first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed