Ukrán tiltakozásra kiírnak egy színészt a Lótusz sorozatból

Ukrán tiltakozás miatt kiírják a Fehér Lótusz harmadik évadából Milos Bikovics szerb-orosz színészt, aki a sorozat harmadik évadában egy thaiföldi szálloda orosz jógaoktatójának szerepét alakította volna – szúrta ki a 444.

Mint írják, Bikovics több mint egy évtizede dolgozik Oroszországban, orosz állampolgárságot és kitüntetést is kapott Vlagyimir Putyintól, és szerinte a krímiek szabad akaratukból csatlakoztak Oroszországhoz a jogellenes annektálási népszavazáson.

Az ukrán külügyminisztérium január végén kérdezte meg a sorozatot gyártó HBO-t, hogy miért dolgoznak együtt egy olyan színésszel, „aki támogatja a népirtást és megsérti a nemzetközi jogot”. Ehhez csatolták az alábbi videót, amin Bikovics oroszbarát kijelentéseit, tévészerepléseit és Putyint éltető beszédének jeleneteit vágták össze.

Miloš Biković, Serbian actor who has been supporting Russia since the start of the full-scale invasion, is now set to star in HBO’s The White Lotus Season 3@HBO, is it all right for you to work with a person who supports genocide & violates international law?

@United24media pic.twitter.com/ceWkXVttfp

— MFA of Ukraine (@MFA_Ukraine) January 24, 2024

A 444.hu azt írja, a színész szombaton maga is megerősítette, hogy nem szerepel a sorozatban, az esetet pedig egy olyan lejárató kampánynak nevezte, amely beárnyékolja a művészi szabadságot.

Megtiszteltetés számomra, hogy a Fehér Lótusz részesévé választottak, (…) a részvételem azonban a művészet körén kívül eső okokból nem lehetséges. Nem hajlok meg semmilyen narratíva előtt, ami a feddhetetlenségemet akarja csorbítani.

– fogalmazott Bikovics.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Miloš Biković (@bikovic) által megosztott bejegyzés

The post Ukrán tiltakozásra kiírnak egy színészt a Lótusz sorozatból first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed