Varga Judit exférje is lemondott és keményen beszólt Rogánéknak

A nap legmeglepőbb lemondását Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje produkálta, aki páratlanul kemény bejegyzésben szállt bele Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterbe és az oligarchákba azután, hogy a volt felesége bejelentette, hogy lemond a parlamenti mandátumáról és távozik a közéletből.

Magyar korábban a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója volt, mostanáig pedig igazgatósági tag a Magyar Közútnál, de tavaly a Volánbusz vezetői közé is bekerült.

A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak.

 

Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak.

 

Sokáig hittem egy ideában, a nemzeti, szuverén, polgári Magyarországban és sok évig próbáltam a magam szerény eszközeivel hozzájárulni ahhoz, hogy ez megvalósuljon. De az utóbbi évek során szép lassan és ma végképp rá kellett jönnöm, hogy mindez valóban csak egy politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését.

 

Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem az oligarchák és még csak nem is pár befolyásos család országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Széchenyi Istvánok, Semmelweis Ignácok, Bethlen Istvánok, Radnóti Miklósok, Slachta Margitok, Márai Sándorok, az 56-os szabadságharcosok, a Ludas Matyik és minden jóravaló magyar hazája.

 

12 éves korom óta a fülembe csengenek az első szabadon választott miniszterelnökünk szavai: “Én szolgálok, és addig szolgálok, amíg a nemzetnek haszna van belőle. Teszem, amíg tudom.”

 

Ne féljetek! Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké.

– írta Magyar Péter.

Varga Judit Novák Katalin köztársasági elnök lemondásával lényegében egy időben jelentette be, hogy távozik a politikából a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének adott elnöki kegyelem ellenjegyzése miatt. „A rendszerváltoztatás óta az elnök egyéni kegyelmi döntésének érvényességéhez az igazságügyi miniszter ellenjegyzése szükséges. Én folytattam azt a több, mint 25 éves gyakorlatot, miszerint az igazságügyi miniszter tudomásul veszi az elnök kegyelmi döntését. Az elnök döntésének ellenjegyzéséért a politikai felelősséget vállalom” – írta.

The post Varga Judit exférje is lemondott és keményen beszólt Rogánéknak first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed