Vizes vb, női vízilabda: Magyarország-Hollandia (élő)

Magyarország eddig jól menedzselte a formaidőzítést a dohai világbajnokságon, az Új-Zéland elleni nyitómeccsen még akadozott a játék, a beugró Szingapúrt nagyon simán verte, de a legjobb pólóját eddig az Ausztrália elleni csoportrangadóra tartogatta, ahol meggyőző teljesítménnyel tudott nyerni. Így aztán egyből a negyeddöntőbe jutott Mihók Attila és Cseh Sándor csapata, amely szombaton az amerikai, vasárnap a spanyol csapat ellen kétkapuzott, hogy a lehető legjobban felkészüljön a hollandok elleni negyeddöntőre. Mihók szerint azonban lényegtelen, ami ott történt, a hollandok ellen kell majd jól játszaniuk.

A hollandok, akik az olimpiai bajnok amerikaiak mögött végeztek csoportjukban, ezért kellett már a negyeddöntőbe jutásért is játszaniuk, a kínaiakat győzték le szombaton a vártnál szorosabb meccsen 16-14-re. A két csapat legutóbb január 6-án, az Eindhovenben rendezett Európa-bajnokság csoportkörében csapott össze riválisával, a végső győztes házigazdák akkor 14-11-re diadalmaskodtak.

A magyar válogatott célja az olimpiai kvótaszerzés,

a dohai világbajnokságon az utolsó két indulási jog talál gazdára. A legjobb nyolc közé jutott csapatok közül a mieinken kívül Olaszország és Kanada nem rendelkezik még kvótával.

Vizes világbajnokság, női vízilabda, negyeddöntő

Magyarország – Hollandia 3-2

The post Vizes vb, női vízilabda: Magyarország-Hollandia (élő) first appeared on 24.hu.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Loading RSS Feed

Loading RSS Feed