Friss Hirek

A bukott ásványvíz király jachtját már megvette, hamarosan jöhet a Honvéd is

A Leisztinger Tamáshoz köthető Arago-csoport vette meg az Aquarius-Aqua fő tulajdonosának jachtját.

Mi történt? Leisztinger Tamás, a Forbes idei 50 leggazdagabb magyarról számot adó összeállításban a 22. helyen álló nagyvállalkozó holdingcégéhez, az Arago-csoporthoz került az Aquarius-Aqua fő tulajdonosának jachtja, a Cassiopeia, ami már Arago néven szeli a habokat. Erről a G7 számolt be.

Az Aquarius-Aqua saga. A kétezres évek albertirsai sikercége hatalmas tételekben forgalmazott és bérgyártott ásványvizeket és üdítőket, azonban a kezdeti árelőny és profit a piaci verseny felpörgésével erodálódott, majd meg is szűnt. Ekkor a cég és annak fő tulajdonosa belekeveredett egy klasszikus étolajas áfa-csalós export-üzletbe, aminek következtében a cég csődeljárásba menekült, majd megindult ellene a felszámolás. Ekkor a vállalat termelő vagyonelemeinek jelentős része kis rásegítéssel Mészáros Lőrinchez kerültek, de a jacht eddig senkinek nem kellett.

A vörös báró aki a Fidesznek is gesztusokat tesz. Végül Leisztinger Tamás Arago-csoportja kebelezte be a szabadidőhajót. Leisztinger már a kilencvenes évek óta a magyar gazdasági elit prominens szereplője, és bár klasszikusan baloldali kötődésűnek tartják, olyan gesztusokkal, mint a Diósgyőr FC megvásárlása és 10 évig tartó finanszírozása, meg tudta tartani pozícióit a NER-elittel szemben is. Közben üzletelt Mészárossal, a Diósgyőrt végül a Duna-Aszfalt tulaj Szíjj László vette meg és az állam is vett tőle bányát.

Bevásárló körút. A jacht megvásárlása után most újabb gesztustétel következik, ahogy korábban írtuk, Leisztinger veheti meg az üzletileg és szakmailag is padlón heverő Budapest Honvéd focicsapatát.

The post A bukott ásványvíz király jachtját már megvette, hamarosan jöhet a Honvéd is appeared first on Forbes.hu.


Exit mobile version