Friss Hirek

A káliumban és magnéziumban bővelkedő mangó jót tesz a vérnyomásnak

A mangó egy édes és lédús gyümölcs, amely gazdag forrása a magnéziumnak és a káliumnak. Mindkét ásványi anyag segít fenntartani a megfelelő pulzusszámot, illetve mindkét ásványi anyag aktívan hozzájárul a magas vérnyomás csökkenéséhez.

A mangó ezen kívül egy mangiferin nevű vegyületet is tartalmaz, amely csökkenti a szívizmok gyulladását, ezzel pedig minimalizálja egyes szívbetegségek kockázatait.

A gyümölcs gazdag forrása az antioxidáns vegyületeknek. Mivel sok rostot tartalmaz, így rendkívül jót tesz az emésztőrendszernek. Nemcsak a szív, hanem a szem egészségét is biztosítja, illetve segít fenntartani a bőr és a haj egészségét is.

A mangót érdemes rendszeresen fogyasztani, mivel gazdag forrása az A-vitaminnak, amely vitamin rendkívül jót tesz a szem egészségének. Ez a vitamin megakadályozza az éjszakai vakság és a szemszárazság kialakulását.

A mangó egy egészséges gyümölcs, azonban nagyobb mennyiségben fogyasztva akár hasmenést is okozhat. Mivel nagy mennyiségű cukrot tartalmaz, így cukorbetegeknek nem javasolt a fogyasztása.

Vannak olyan emberek, akik allergiás tüneteket mutatnak a mangó fogyasztását követően. A jellegzetes tünetek közé tartozik az orrfolyás, a tüsszentés, a gyomorfájdalom vagy éppen a légzési nehézség.

A mangó magas kalóriatartalommal rendelkezik, így nagyobb mennyiségben fogyasztva akár súlygyarapodást is okozhat.

A gyümölcs rendszeres fogyasztásával megelőzhetővé válik a vérszegénység kialakulása, mivel a mangó rezet is tartalmaz nagy mennyiségben, amely pedig segíti a vörösvértestek előállítását, termelődését.

A mangó olyan tápanyagokban is bővelkedik, mint E-, C- és B6-vitamin. A C-vitamin segít megnövelni a szervezet védekezőképességét a fertőzésekkel szembeni küzdelemben, illetve segít kiüríteni a szervezetből a káros hatású szabad gyököket, hiszen köztudott, hogy a C-vitamin remek antioxidánsként működik.

A B6-vitamin csökkenti a szervezetben a magas homocisztein-szintet, ami azért is lényeges, mivel ez csökkenti a stroke és a szívkoszorúér-betegség kialakulásának esélyeit.

A mangó A-vitaminban is bővelkedik, amely vitamin segíti az egészséges bőrszín fenntartását. A gyümölcs nemcsak A-vitamint, hanem béta-karotint is tartalmaz. Mindkét tápanyagnak nagy szerepe van a szem egészségének biztosításában.

Hogyan segíthetnek a gyümölcsök és zöldségek a magas vérnyomás csökkentésében? Ezek a táplálékok segítenek számos egészségi probléma elhárításában, mint például szívbetegségek, stroke, rákos betegségek, csontritkulás. A gyümölcsök és a zöldségek sok káliumot tartalmaznak, amelyek segítenek a magas vérnyomás csökkentésében, illetve rendszeres fogyasztásuk közvetlenül ellensúlyozza a nátrium negatív hatását, amely megemeli a vérnyomást.

A gyümölcsöket és zöldségeket beletehetjük turmixitalokba, amelyek csak akkor maradnak egészségesek, ha cukorral nem ízestjük azokat. A konzervgyümölcsök és -zöldségek nem bizonyulnak jó választásnak, mivel hozzáadott cukrot és sót tartalmaznak. A fagyasztott termékeket azonban bátran fogyaszthatjuk, ha nincs lehetőségünk friss gyümölcsök és zöldségek beszerzésére. Az aszalt gyümölcsök is hasznosak, de csak a cukrozatlan változatok.


Exit mobile version