Friss Hirek

Gyümölcs- és zöldséglevek, amelyek jó egészséget biztosítanak – anyagcsere-fokozó és méregtelenítő turmixitalrecepttel

Minden egyes nap szükségünk van a zöldségek és gyümölcsök egészségtámogató hatásaira. Kétségtelen, hogy ezek a táplálékok aktívan hozzájárulnak az egészségünk fenntartásához, hiszen gazdag forrásai a vitaminoknak, az ásványi anyagoknak, a nyomelemeknek és az antioxidánsoknak. Ezek az antioxidánsok kulcsszerepet töltenek be az egészségünk megőrzésében. Már csak emiatt is érdemes mindennap ezeket a táplálékokat fogyasztani. Ha unjuk önmagukban fogyasztani ezeket a táplálékokat, készítsünk azokból gyümölcs- vagy zöldséglevet. Mutatunk is néhány ilyen egészséget támogató zöldség- és gyümölcslevet, és azt is bemutatjuk, hogy melyik milyen egészségi problémát orvosol nagyon hatékonyan.

A gyümölcs- és zöldséglevekben található vitaminok, ásványi anyagok és tápanyagok magas szintje segít fenntartani az egészséget. Magas C-vitamin-tartalmuk javítja a bőr kollagénszintjét, amely kulcsfontosságú tényező a bőr rugalmassága szempontjából. Az egyes zöldség- és gyümölcslevekben található kalcium segít a csontok erősítésében, az ízületi gyulladás elleni küzdelemben, a magas vérnyomás csökkentésében és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatainak visszaszorításában.

A sárgarépa A-vitaminban, káliumban, C-vitaminban, antibakteriális anyagokban, karotinoidokban és antioxidánsokban bővelkedik. Éppen ezen tápanyagok miatt segíthet a korai ráncosodás megelőzésében, segít kiegyenlíteni a bőr tónusát, és még hidratálja is a bőrt. A sárgarépa tápanyagai csökkentik a sejtek degenerációjának esélyét, magas káliumtartalma pedig enyhíti a bőrszárazságot, illetve minimalizálja a hegek és a foltok megjelenését.

Készíthetünk zöldségekből és gyümölcsökből is ivólevet, például almából, céklából és sárgarépából. Ez a kombináció nagyon sok antioxidánst tartalmaz, és segít kivezetni a szervezetből a méreganyagokat, így járulva hozzá az optimális egészség fenntartásához.

A cékla és a céklalé rendszeres fogyasztása mindenkinek javasolt, különösen a szívbetegeknek, illetve tudnunk kell róla, hogy az izomerőt is fokozza. A cékla nitrátokat tartalmaz, amelyek nitrogén-oxiddá alakulnak a szervezetben, amely pozitívan hat a szív- és érrendszerre és a vérnyomásra. A céklalé rendszeres fogyasztása csökkenti a cukorbetegség, az elhízás és a szívbetegségek kockázatait.

Az alma szintén gazdag antioxidánsokban, amelyek csökkentik a koleszterinszintet, és erősítik az immunrendszert. A bogyós gyümölcsök is bővelkednek antioxidánsokban, és hihetetlenül pozitívan hatnak a szív- és érrendszer egészségére.

Mi magunk is készíthetünk egy méregtelenítő és anyagcsere-fokozó turmixitalt. Mutatjuk is, hogyan!

Anyagcsere-fokozó és méregtelenítő ital hozzávalói:

• 1 csésze apróra vágott kelkáposzta,
• 1 alma,
• 3 zellerszár,
• 1 citrom,
• néhány korianderlevél.

Elkészítése:

Mossunk meg minden zöldséget és gyümölcsöt, kockázzuk fel, majd tegyük a turmixgépbe. Adjunk hozzá egy kevés vizet, a citrom kifacsart levét és a korianderleveleket. Turmixoljuk le az italunkat. Öntsük át egy pohárba, majd díszítsük korianderlevéllel.


Exit mobile version