Friss Hirek

Hagymahéj tea: ősi gyógymód a megfázás, köhögés enyhítésére

Ma már egyre inkább feledésbe merül, de gyerekkorukban sokan találkozhattak a hagymahéj teával, amely többet ér a szervezetünknek, mint azt elsőre gondolnánk.

Az Agrofórum cikke szerint a megfázásos időszakban a hagymahéj tea jó társunk lehet, hiszen azon túl, hogy igazán egészséges, könnyen hozzáférhető és fogyasztása is egészen otthonos, múltidéző.

A vöröshagyma héjában ugyanazok a növényi vegyületek (például a quercetin) rejtőznek, amelyeket a hagyma húsából ismerünk. Ezek a növény saját védekező anyagai. Nem tekintjük őket csodaszereknek, de nem véletlen, hogy a népi gyógyászat generációk óta számol velük. A téli időszakban, amikor a hideg és a száraz levegő együtt próbára teszi a szervezetünket, egy csésze ilyen tea sokunknak megnyugtató lehet.

Hozzáteszik, a hagymahéj teát korábbi generációk többnyire a hurutos időszakok kísérőjeként itták, és nem volt ritka, hogy köhögés mellett is alkalmazták, egyszerű, otthoni megoldásként. Az emésztés támogatására is előfordult a használata, hiszen a meleg folyadék fogyasztása általában kedvezően hat a szervezet ritmusára.

Az elkészítése igazán egyszerű, arra kell csak odafigyelni, hogy csak tiszta, ép héjat használunk, és földes hagyma esetén előbb lemossuk a külső réteget.

A lényeg: tegyünk egy marék tiszta hagymalevelet egy bögrébe, öntsük le forró vízzel, fedjük le, és hagyjuk állni 10-15 percig, majd szűrjük le. Íze erős lehet, így ajánlott mézzel vagy citrommal ízesíteni.

A legjobb természetes stresszoldó teáról itt írtunk bővebben, a matcha őrületről pedig itt értekeztünk.

Kapcsolódó
Ez a természetes megoldás az ünnepi túlevésre
Ne hagyd, hogy a bejgli és a töltött káposzta legyőzzön!

The post Hagymahéj tea: ősi gyógymód a megfázás, köhögés enyhítésére first appeared on Sokszínű vidék.


Exit mobile version