Ma már egyre inkább feledésbe merül, de gyerekkorukban sokan találkozhattak a hagymahéj teával, amely többet ér a szervezetünknek, mint azt elsőre gondolnánk.
Az Agrofórum cikke szerint a megfázásos időszakban a hagymahéj tea jó társunk lehet, hiszen azon túl, hogy igazán egészséges, könnyen hozzáférhető és fogyasztása is egészen otthonos, múltidéző.
A vöröshagyma héjában ugyanazok a növényi vegyületek (például a quercetin) rejtőznek, amelyeket a hagyma húsából ismerünk. Ezek a növény saját védekező anyagai. Nem tekintjük őket csodaszereknek, de nem véletlen, hogy a népi gyógyászat generációk óta számol velük. A téli időszakban, amikor a hideg és a száraz levegő együtt próbára teszi a szervezetünket, egy csésze ilyen tea sokunknak megnyugtató lehet.
Az elkészítése igazán egyszerű, arra kell csak odafigyelni, hogy csak tiszta, ép héjat használunk, és földes hagyma esetén előbb lemossuk a külső réteget.
A lényeg: tegyünk egy marék tiszta hagymalevelet egy bögrébe, öntsük le forró vízzel, fedjük le, és hagyjuk állni 10-15 percig, majd szűrjük le. Íze erős lehet, így ajánlott mézzel vagy citrommal ízesíteni.
A legjobb természetes stresszoldó teáról itt írtunk bővebben, a matcha őrületről pedig itt értekeztünk.
The post Hagymahéj tea: ősi gyógymód a megfázás, köhögés enyhítésére first appeared on Sokszínű vidék.
